Mese delicioase şi sigure pentru copii

Dacă ţi-ai propus să înfiinţezi un afterschool sau o grădiniţă, sau dacă deja administrezi o astfel de instituţie, ştii cât de importante sunt toate aspectele legate de educaţia şi îngrijirea micuţilor. De la sălile de clasă, până la spaţiile de joacă şi sala de masă, fiecare departament necesită atenţie specială, asumare, dedicare şi multă implicare.

Ce mănâncă micuţii

Fie că este vorba de o grădiniţă, fie de o unitate tip semi-internat sau afterschool, cei mici vor petrece suficient de multe ore în locaţia respectivă, astfel încât să fie nevoie de cel puţin o masă cu hrană caldă. În context actual, se adoptă frecvent abordarea tip catering, prin care mâncarea proaspătă  este furnizată la sediul instituţiei. 

Însă o variantă foarte apreciată de către micuţi şi părinţi o reprezintă şi dotarea instituţiei cu bucătărie proprie, un aspect care conferă siguranţă. Dacă intenţionezi o astfel de abordare, atunci trebuie să ai un spaţiu propice activităţilor specifice. Va trebui să amenajezi o bucătărie profesională, din care nu pot lipsi locurile de depozitare, mesele de lucru, spaţiile bine delimitate, chiuvetele şi aragazele specifice, variante diferite de bazin inox, dulapuri, frigidere, vase şi ustensile. Doar astfel utilată, bucătăria va deveni mediul sigur în care feluri delicioase de mâncare vor putea fi preparate pentru micuţi.

Igiena în bucătărie

Bucătăria unei instituţii care îşi propune să asigure hrană caldă  pentru un flux mare de copii, va trebui utilată obligatoriu cu un spalator inox, reprezentând cea mai eficientă cale prin care se asigură curăţarea şi igienizarea corectă a tuturor vaselor şi ustensilelor folosite. Un astfel de spălător din inox, poate fi procurat în diferite variante, cu una sau cu două cuve. De asemenea, este foarte important faptul că poţi comanda exact dimensiunea şi modelul dorite, astfel încât să se potrivească perfect spaţiului disponibil şi să creeze o amenajare interioară a bucătăriei, foarte modernă şi practică. 

Inoxul în bucătătărie

Inoxul este un material foarte rezistent, uşor de curăţat şi igienizat. Nu permite dezvoltarea microorganismelor, iar ca materie primă în crearea recipientelor prezintă caracteristica de a păstra alimentele perisabile într-o stare foarte bună. Din aceste motive, inoxul este recomandat în amenajarea bucătăriilor, fiind durabil, practic, uşor de întreţinut şi igienizat, creând un spaţiu propice lucrului cu alimentele. O astfel de investiţie se va dovedi profitabilă, mobilierul, recipientele şi aparatele din inox având o viaţă foarte lungă. Astfel, atunci când vrei să amenajezi o bucătărie profesională în care să se prepare mâncare caldă  pentru cei mici, inoxul se va dovedi a fi cea mai bună variantă.

Postați comentarii