Parodontoza, o problemă cu care se confruntă multe persoane


Problemele dentare pot fi cauzate de mulți factori și nu este plăcut când ne confruntăm cu acestea. Una dintre cele mai mari probleme ce pot apărea la nivelul dinților tăi poate fi paradontoza. Un control la medicul specialist îți poate spune ce este aceasta și cum te poți trata.

Ce este paradontoza și cum se tratează?

Paradontoza este o afecțiune de tip inflamator la nivelul gingiei, care poate duce la pierderea dinților prin distrugerea țesutului moale. Semnele incipiente sunt inflamarea gingiei, sângerare și desprinderea acesteia de la baza dinților. Apoi, boala evoluează tot mai mult, gingia se retrage de pe dinți și astfel apar pungile parodontale, care duc la acumularea de bacterii și tartru și implicit la căderea dintelui.

Unele boli și tratamentele aferente acestora pot influența apariția parodontozei, precum și factori ca fumatul sau igiena precară. Tratamentul în starea incipientă a parodontozei constă în detartraj și administrare de antibiotice, iar într-o fază avansată a acesteia se ajunge la operație și inclusiv grefă de țesut moale pentru refacerea acestuia.  

Ce este de făcut în cazul în care ți-ai pierdut dinții din cauza paradontozei?

Pentru a-ți recăpăta zâmbetul în urma parodontozei, este necesar să apelezi la un medic stomatolog de încredere pentru a scăpa de această afecțiune cât mai repede posibil. Apoi, poți beneficia de implant dentar care se poate face la cabinetele dentare de specialitate, de către medicii specialiști. Uneori osul poate fi atât de afectat de parodontoză, încât pentru reușita unui implant va fi nevoie de o adiție de os.  

După realizarea implantului este foarte important să respecți anumite reguli pentru că altfel riști ca implantul să fie respins de către organism. Astfel, este necesar periajul dinților de 2 ori pe zi, dimineața și seara sau chiar după fiecare masă dacă este posibil. 

Trebuie să folosești atât dentară pentru a elimina bine toate resturile dintre dinți și apa de gură care va igieniza întreaga cavitate bucală și va reduce placa bacteriană. Îți recomandăm să înlocuiești periuța o dată la 3 luni și să folosești una cu perii moi. Periuța electrică este considerată a fi mai eficientă decât una manuală, iar dușul bucal poate ajuta foarte mult la curățarea eficientă dinților și la masajul gingiilor.

Postați comentarii