Platbanda – materialul furnizat de Marola pentru proiecte durabile

Ce trebuie sa stim despre platbanda

Banda de otel plat, cunoscuta si sub denumirea de platbanda este un material metalic, utilizat pe scara larga in industrie si, de asemenea, in constructii private, utilizat in general ca materie prima pentru prelucrarea metalelor. Este un material de constructie pe baza de otel care poate fi fabricat prin laminare la cald.

In acest caz, marginile sale sunt rotunjite. Este cel mai utilizat in structuri metalice sau laminate la rece. Are margini drepte perfecte si este foarte potrivit pentru amplasarea la fata locului sau in cazul in care precizia este foarte importanta la fabricarea pieselor necesare din industrie. In toate variantele, materialele de tip platbanda raman materiale si utilizari de constructie de inalta calitate.

Unde o utilizam

platbanda

Platbanda este frecvent utilizata in diferite structuri metalice. Puteti realiza tot felul de obiecte decorative, garduri, porti, bare de otel, articole din metal, mobilier.

Otelul plat de tip platbanda este, de asemenea, utilizat in domeniile industriale pentru a realiza diverse piese.

Principiile de baza pentru evaluarea structurilor sunt:

  • Rezistenta la cerere
  • Stabilitatea locala si globala a structurii
  • Limitarea deformarii

Aceste trei aspecte determina posibilitatea utilizarii structurii. Daca una dintre aceste trei conditii nu este indeplinita, structura nu va fi utilizabila.

Otelul folosit pentru realizarea structurilor metalice are urmatoarele avantaje: Comparativ cu alte materiale utilizate in structura, are o elasticitate buna si proprietati mecanice superioare. Unul dintre dezavantaje este ca aceste structuri metalice sunt predispuse la coroziune si necesita costuri suplimentare de intretinere.

Elementele structurii metalice necesita o dimensiune mai mica pentru a intreprinde lucrarile pe care le sustin in structura si sunt usor de transportat si manipulat. Intr-adevar, rata de utilizare este scazuta in comparatie cu alte materiale utilizate in constructii.

Investiti in materiale de calitate!

Dupa cum am spus mai devreme, banda de otel plat (platbanda) este un material de neegalat cu alte materiale metalice de pe piata de astazi. Caracteristicile sale fac din acest produs o solutie buna pentru diverse proiecte.

Postați comentarii