Platforma B2B – un must have pentru producători și distribuitori în 2022

Ultimii ani au determinat o dezvoltare intensă a vânzărilor în mediul online. Aici au de câștigat nu doar companiile care au un magazin online B2C, ci și cele care au ales să implementeze o platformă B2B în afacerea lor. Beneficiile sunt mai profunde decât am crede pentru lumea B2B. Platforma online este o alternativă utilă când agentul nu se poate deplasa pentru a prelua comanda direct de la client cu aplicația SFA. În plus, și comenzile online pot fi transmise automat în back-office datorită serviciilor de integrare ERP.

Interacțiunea umană dintre client și agent rămâne la fel de importantă, fiind un liant puternic al colaborării. Totuși, situațiile în care există restricții de circulație, cum se întâmplă în cazul pandemiei, o platformă B2B poate salva reînnoirea stocurilor unui client. De asemenea, acesta poate verifica produsele existente de la distanță, pentru a fi pregătit când agentul de vânzări vine pentru a prelua comanda.

Dacă vrei să te pregătești pentru viitor, alege să implementezi o platformă B2B în afacerea ta. 

3 avantaje ale unei platforme B2B în afacerea ta

Alegerea personală a produselor. Experiența digitală poate fi uneori benefică pentru colaboratori și clienți. Aceștia pot verifica în detaliu produsele, filtrându-le în funcție de diferite categorii pentru a alege ce este mai potrivit pentru afacerea lor.

Informații în timp real. Clientul poate să vadă disponibilitatea produselor pe stoc. De asemenea, și compania ta beneficiază de actualizări în timp real – comenzile se transmit în mod automat către depozit prin serviciul de integrare ERP.

Creșterea vizibiltății. Dacă pe lângă vânzările directe efectuate de agenții de vânzări integrezi o platformă B2B, ai șanse să mărești notorietatea afacerii. Implicit, vor crește și vânzările firmei tale datorită extinderii modalităților de comunicare.

O platformă de e-commerce B2B este, deci, o soluție ideală pentru diversificarea canalelor de vânzare. Datele din platforma B2B se sincronizează automat prin integrare ERP cu ajutorul unui serviciu dedicat, cum este Optimall ConnectoR. Astfel, ai acces în timp real la date despre clienți, prețuri, comenzi și stocuri disponibile în magazinul online.

Contactează echipa Optimall by AROBS pentru a primi o ofertă personalizată în funcție de obiectivele afacerii tale. Completează formularul aici și vei fi contactat în mai puțin de 24 de ore.

Postați comentarii