Principalele cauze pentru care pacientii apeleaza la implanturi dentare

Una din cele mai mari griji ale pacientilor care apeleaza la implanturi dentare este reprezentata de felul in care sunt priviti in societate, de modul in care se desfasoara masticatia, de posibilele afectiuni gastrice de care pot suferi daca nu isi inlocuiesc dintii la timp, precum si de aspectul lor fizic si starea psihica. Reprezentantii clinicii http://implantologiesector4.ro stiu ca exista numeroase cauze pentru care pacientii isi pierd dintii, precum si efecte negative ale deciziei de a nu inlocui bresele edentate cu implanturi sau lucrari dentare.

De ce implanturi dentare pentru a contrabalansa cauzele pierderii dintilor?

Mancarea nesanatoasa, mesele neregulate, bauturile carbogazoase sau alcoolice, igiena dentara necorespunzatoare, problemele stomatologice sunt doar cateva dintre motivele pentru care oamenii isi pierd dintii. De asemenea, cariile lasate netratate si vizitele tot mai rare la dentist pot reprezenta probleme grave care necesita tratamente costisitoare si de lunga durata sau chiar inlocuirea dintilor si maselelor.

Pacientii ar trebui sa puna mai mare accent pe preventie si nu pe tratament sau inlocuire. Este important ca acestia sa se duca la medicul stomatolog si sa tina cont de sfaturile acestuia. In primul rand, igiena orala este foarte importanta. Realizata in mod necorespunzator, poate duce la aparitia cariilor, demineralizarilor, la aparitia tartrului si placii bacteriene.

Cariile netratate pot duce la pierderea dintilor. Acestea pot ajunge la pulpa dentara provocand infectie si durere iar medicul nu va mai putea sa salveze dintele, singura procedura fiind extractia. In plus, o dieta saraca in nutrienti poate afecta rezistenta corpului la infectii, precum si fracturile reprezinta unul din principalele motive pentru pierderea dintilor.

Implanturi dentare| Implantologiesector4.ro

implanturi dentare

Bruxismul sau scrasnitul din dinti poate duce la tocirea sau la craparea dintilor, pana la pierderea acestora. in plus, pierderea unui dinte poate duce la pierderea altora. Neinlocuit cu implanturi dentare, dintele poate provoca probleme ce afecteaza si alti dinti. Resorbtia osoasa este una din aceste probleme.

Printre celelalte cauze ale pierderii dintilor se numara fumatul, consumul de alcool, diabetul si chiar malocluzia. In plus, extractiile incorecte pot cauza si pierderea dintilor vecini, precum si bolile sistemice in care sunt incluse bolile cardiovasculare si artrita reumatoida.

Nu in ultimul rand, este foarte important ca pacientii sa se prezinte in mod regulat la medicul dentist pentru detartraj, astfel incat sa evite aparitia bolii parodontale care poate duce la pierderea dintilor.

Postați comentarii