Recrutarea în domeniul IT – cum te ajută un software recrutare în acest proces?

Specialiștii din domeniul HR pot întâmpina uneori dificultăți în găsirea candidaților, iar un software recrutare vine în sprijinul lor. Pentru procese de recrutare eficiente și o administrare personal optimă, astfel de soluții digitale sunt utilizate în tot mai multe companii. Timpul este un factor extrem de important când ne referim la recrutarea în domeniul IT. Din acest motiv, implementarea unui software recrutare este de mare ajutor în încercarea de a atrage candidații potriviți pentru compania ta.

Simplifică misiunea profesioniștilor de resurse umane

Procesul de recrutare este unul complex și presupune găsirea candidatului ce deține abilitățile potrivite și experiența necesară pentru postul disponibil. Este nevoie de colectarea și selecția CV-urilor, progamarea unor interviuri, teste practice, acordarea de feedback din mai multe părți și, în final, angajarea și integrarea unui angajat pentru a începe să muncească în cadrul organizației. Toate aceste proceduri pot fi simplificate de un software recrutare intuitiv, unde pot fi inițiate anumite fluxuri de angajare. Apoi, responsabilii din departamentul HR pot utiliza o aplicație de administrare personal complexă pentru a introduce în sistem datele angajatului, dar și pentru a realiza onboarding-ul acestuia. 

Adună CV-urile candidaților în format digital și ia decizii rapide

Un raport realizat de site-ul Jobscan arată faptul că la sfârșitul anului 2019, peste 98% din companiile aflate în grupul Fortune 500 foloseau aplicații pentru identificarea și angajarea candidaților (Application Tracking Software), similar cu un software recrutare. Scopul principal al acestui instrument din sfera de administrare personal este de a ajuta companiile să colecteze și să gestioneze un număr mare de aplicații și candidați. În loc să revizuiască manual fiecare CV, recrutorii și managerii pot căuta aspectele de interes pe baza cuvintelor cheie, ori pot clasifica solicitanții pe anumite criterii de interes dintr-un software recrutare. 

Dezvoltarea companiilor cu oamenii potriviți

Pentru a avea parte de o administrare personal la nivel înalt, importanța departamentului HR poate fi majoră chiar și în organizațiile de mici dimensiuni, unde relația dintre angajatori și angajați este uneori mai informală. Cu o strategie de recrutare avansată și cuprinzătoare, cu instrumentele digitale adecvate cum este un software recrutare, te asiguri că poți lua cele mai bune decizii de angajare într-un mod eficient, într-un timp scurt și având costuri reduse. Angajarea oamenilor potriviți este foarte importantă atât pentru companiile mari, dar și pentru cele mici și mijlocii din domeniul IT și nu numai, pentru a stimula inovația și pentru a progresa în ritmul dorit.

Cum te mai poate ajuta un software recrutare?

Cu o soluție performantă dedicată recrutării, pot fi generate rapoarte predefinite care ofera o analiză detaliată a procesului de recrutare, pentru a analiza cum a decurs acesta și ce poate fi îmbunătățit. Totodată, softul permite transferul automat al datelor noilor angajați direct în soluția de administrare personal. Un software recrutare creşte productivitatea echipei de recrutare prin eficientizarea și reducerea la minim a acțiunilor repetitive. Atunci când folosești softul, procesul de recrutare se desfășoară mult mai rapid, iar astfel se reduce posibilitatea de a pierde un candidat potrivit din cauza unui proces îndelungat.

Software recrutare intuitiv de la UCMS by AROBS

Ai nevoie în compania ta de o aplicație de resurse umane, în care să fie inclus un software recrutare ușor de utilizat și o soluție de administrare personal eficientă? Digitalizarea procesului de recrutare poate face diferența mai ales în domeniul IT, contribuind la identificarea mai rapidă a candidaților potriviți și la scurtarea timpilor de răspuns și a feedback-ului din partea comisiei de recrutare. Astfel, ai șanse crescute de a identifica și de a atrage candidații potriviți pentru nevoile de moment ale companiei tale.

Descoperă True HR, un sistem de resurse umane de la UCMS by AROBS. Aplicația are în componență 19 module distincte, printre care un software recrutare și un modul de administrare personal. Pentru mai multe amănunte, contactează specialiștii UCMS by AROBS prin mail la sales@ucms.ro sau la telefon 0720 534 424.

Postați comentarii