Rolul asigurării calității în cercetare și dezvoltare

În mediul privat, cercetarea și dezvoltare înseamnă un cumul de activități ale companiilor focusate pe inovare, sau dezvoltarea de noi produse și servicii, dar totodată și îmbunătățirea serviciilor și implicit a ofertelor. Un rol esențial în activitățile de cercetare și dezvoltare îl au companiile de software development, care pot contribui la diferențierea față de concurență prin soluțiile furnizate de acestea, satisfăcând astfel necesități sau cerințe unice pe orice piață.  

Nu este de mirare faptul că, cele mai dinamice industrii, clasificate după volumul investițiilor lor în de cercetare și dezvoltare, din Europa, sunt următoarele: , industria aerospațială și de apărare, automotive și transporturi, produse chimice, healthcare, producție, manufactură, soluții de software development, după cum arată în studiu realizat în anul 2021 – EU Industrial R&D Investment Scoreboard, publicat de Comisia Europeană.  

Într-un proiect de cercetare și dezvoltare, există întotdeauna o echipă cheie, care asigură cerințe după un anumit standard internațional de calitate, încă de la începutul procesului. Clientul și utilizatorul final trebuie să folosească versiune optimă a unui produs sau serviciu, mai ales atunci când au la bază sistemele embedded. 

Specialiștii PA/QA se asigură că rezultatele oferite clientului îndeplinesc caracteristicile de performanță, inovație, încredere și mentenanță. Prin urmare, echipa PA/QA este vitală pentru orice inițiativă de cercetare și dezvoltare.  

Ce fac specialiștii PA/QA în procesul de asigurare a calității sistemelor embedded?  

Echipa PA/QA asigură calitatea produselor și sistemelor în toate etapele proiectelor, de la etapa de dezvoltare până la cea de implementare. Aceștia asigură monitorizarea, urmăresc documentația, revizuiesc documentele și schițele tehnice și totodată gestionează posibilele situații critice din proces. Mai mult decât atât, aceștia susțin dezvoltarea și îmbunătățirea unui sistem de calitate conform culturii organizaționale a unei organizații. 

AROBS Engineering este una din companiile cu de software development  care deține peste 15 ani de experiență în furnizarea de sisteme care au la bază soluții integrate. Aceasta își asistă partenerii în fiecare pas al dezvoltării proiectelor, de la strategie și procese până la activități și tactice operaționale. AROBS Engineering face parte din Grupul AROBS din iunie 2022, având parteneri internaționali și totodată furnizând servicii excelente de inginerie folosind tehnologii embedded. Aceasta are sediul central în București, cu birouri în Iași, Craiova și Florida – Statele Unite ale Americii. 

Postați comentarii