Sfaturi: Cum alegi cel mai bun avocat specializat in dreptul familiei?

Cand va confruntati cu probleme in casnicie, un divort sau un caz ce tine de custodia copilului, poate fi dificil sa gasiti avocatul potrivit. Asigurarea celui mai bun rezultat posibil pentru situatia familiei poate parea imposibil atunci cand navigati printr-un camp minat de terminologie si proceduri juridice confuze.

In cazurile care implica dreptul familiei, este necesar, poate mai mult decat in orice alt caz, sa avem un profesionist de incredere cu care sa ne simtim cu adevarat confortabil si in care sa putem avea incredere. De asemenea, este esential sa aveti toata atentia avocatului ales. Si sa stiti ca acest lucru va merge mana in mana pe tot parcursul procesului, informandu-va cu promptitudine cu privire la pasul pe care il va face. In acest articol, veti regasi cateva informatii care va vor ajuta atunci cand decideti cu ce avocat sa colaborati.

Sfaturi de alegere a avocatului specializat in dreptul familiei

  • Avocat specializat pe cazuri asemanatoare

De obicei, cel mai bine este sa alegeti un avocat care este specializat in cazuri asemanatoare cu cel pe care il aveti. Acest lucru va poate ajuta pentru a obtine totul asa cum aveti nevoie. Cu toate acestea, in unele cazuri, este necesar sa atingeti mai multe subiecte diferite si, in aceste cazuri, este important ca avocatul sa aiba o retea de sprijin multidisciplinara, care sa ii permita sa va ofere o solutie cuprinzatoare. Pare evident, dar uitam adesea importanta formarii specializate: In drept – si chiar daca inchidem cercul exclusiv dreptului familiei – este imposibil sa cunoastem totul.

  • Gasiti un avocat cu experienta

Exista situatii in viata in care nu este recomandat sa va puneti soarta in mainile unui avocat neexperimentat. Cazurile de drept familial sunt foarte importante in viata oamenilor, iar repercusiunile sfaturilor incomplete pot fi negative. Sfatul dat de obicei in aceste cazuri nu este sa fentezi norocul sau solutiile de rezerva, deoarece ceea ce este in joc este foarte pretios – Situatia sentimentala sau chiar custodia copiilor.

  • Empatia avocatului

Intelegerea cu profesionistul care va avea grija de o situatie sensibila este esentiala pentru ca totul sa mearga bine. Trebuie sa aveti incredere in persoana pe care o veti angaja si sa stiti ca va asculta, intelege se gandeste la ce e mai bine pentru a iesi cat mai bine din acea situatie. Ca si cum ar fi el insusi. Cereti sa fiti auzit si astfel, va asigurati ca nimic important nu ramane in nerostit.

  • Implicarea avocatului

In al doilea rand, trebuie sa simtiti ca pe care l-ati ales se implica in caz. Numai atunci va poate oferi solutii special concepute pentru a va spori confortul fizic si psihic.

Evident, fiecare familie este o lume si, in multe cazuri, circumstantele unitatii familiale pot necesita nevoi specifice pe care un avocat specializat in dreptul familiei trebuie sa le afiseze in instanta, atunci cand apara cauza clientului.

  • Capacitatea de negociere

Nu trebuie sa uitam de puterea de negociere. Pe langa faptul ca stie totul despre legi, un avocat bun ar trebui sa stie cum sa le foloseasca in negocierile lor. Practic, este vorba despre a cere lucruri care se muleaza perfect legilor si care sunt de partea clientului.

  • Avand o inteligenta emotionala adecvata

Viata oricarui avocat poate fi foarte stresanta. Ei vor fi intotdeauna in mijlocul discutiilor si a disputelor venite din ambele parti (atat din partea clientului, cat si din partea celui acuzat). Din acest motiv, este important ca un avocat sa dezvolte o cochilie emotionala suficient de puternica, pentru a se putea detasa si a participa la caz cu gandurile bine puse in ordine. Este vorba despre implicare, dar nu emotionala, ci din punct de vedere profesional.

Comunicare si incredere – Piloni pentru alegerea unui avocat

Clientii trebuie sa se bazeze pe avocatul lor pentru cele mai intime lucruri imaginabile. Cunoasterea tuturor faptelor si situatiilor cu care se confrunta unitatea familiala ajuta la elaborarea unei strategii juridice. In plus, este modul de a intelege adevaratele interese ale clientilor. 

Pentru a obtine o reprezentare de succes, comunicarea intre client si avocat trebuie sa fie clara si bazata pe incredere reciproca. Un profesionist specializat in dreptul familiei favorizeaza acest context de dialog calm si sincer. Isi invita clientii sa vorbeasca cu incredere deplina, chiar daca este dureros sau nu atat de placut sa dezvaluie lucruri ce vizeaza situatia familiei.

Alegerea unui avocat specializat in dreptul familiei poate fi de multe ori dificila. Insa, cu sfaturile regasite in articolul de fata, veti evita o evolutie proasta a cazului si o solutionare nesatisfacatoare. Divortul nu este un nonsens si trebuie tratat cu seriozitatea pe care o merita, la fel si custodia minorilor sau alte aspecte ce tin de problemele familiei.

Postați comentarii