Sfaturi utile pentru montarea bicicletei de fitness

Desi sunt sigure si potrivite pentru oricine, bicicletele de fitness iti pot crea si probleme daca nu le setezi si folosesti in mod corespunzator.

Daca tocmai ti-ai cumparat o bicicleta de fitness si nu stii cum anume sa o setezi astfel incat sa se potriveasca nevoilor tale, informatiile de mai jos iti vor fi de un real ajutor.

1. Saua

Saua este primul lucru pe care trebuie sa il reglezi dupa ce ai adus bicicleta acasa si i-ai gasit locul potrivit. Pozitia seii depinde de inaltimea ta, dar si de lungimea interioara a piciorului. Pentru a gasi pozitia corecta, aseaza-te langa bicicleta si observa in ce loc ajung soldurile tale. Aceea este inaltimea la care trebuie sa montezi saua.

Pentru a testa daca ajustarile facute sunt cele mai potrivite, urca pe bicicleta, așaza-te pe sa si extinde piciorul pana la pozitia cea mai de jos a pedalei. Daca genunchiul respectiv este usor flexat, atunci pozitia seii este cea corecta. Daca insa piciorul sta prea intins ori prea flexat, astfel incat nu poti pedala intr-un mod confortabil, incearca sa mai ajustezi pozitia seii.

2. Pozitia ideala a seii

In afara de inaltime, saua mai poate fi montata astfel incat sa fie mai ridicata in fata sau in spate. Alegerea pozitiei ideale trebuie sa tina cont de stilul de pedalare pe care il preferi, dar si de flexibilitatea ta.

Astfel, in timp ce stai pe sa in pozitia cea mai confortabila pentru tine, asigura-te ca genunchii nu stau nici prea in fata (depasesc degetele de la picioare), dar nici prea in spate. In pozitia corecta, genunchii trebuie sa nu depaseasca mijlocul talpii picioarelor.

3. Manerele

Depinde foarte mult de tipul de pedalare pe care il preferi sa il practici pe bicicleta fitness. Astfel, daca preferi stilul mai relaxat, atunci o pozitie mai inalta a coarnelor/manerelor este ideala. In schimb, daca ai un stil mai agresiv, mai rapid, poti opta si pentru o pozitionare mai joasa, insa trebuie sa fii constient de faptul ca aceasta va pune mai multa presiune asupra spatelui tau.

4. Pedalele

Atunci cand pedalezi, talpa piciorului trebuie sa stea cat mai relaxat pe pedale. Unele persoane au tendinta de a pedala indreptand degele de la picioare catre in jos, insa acest lucru poate duce la dureri musculare, cauzate de pozitia inconfortabila din timpul pedalarii. Ideal ar fi ca degetele sa ramana relaxate, iar talpa sa stea mereu in linie dreapta.

Acestea fiind spuse, o bicicleta de fitness are nenumarate beneficii pentru sanatate, insa doar daca este folosita in mod corect. Asadar, inainte de a-ti incepe antrenamentele, nu uita sa faci toate ajustarile necesare, astfel incat sa te bucuri de un pedalat cat mai confortabil.

Postați comentarii