Startup Repair – cel mai bun instrument pentru repararea problemelor

Din ce in ce mai multe persoane prefera sa investeasca in calculatoare ieftine, fie ca este vorba despre calculatoare refurbished sau second hand, pentru ca sunt la fel de eficiente ca si unele noi, sunt suficient de performante pentru a face fata cerintelor acestora si sunt foarte accesibile ca si pret. Statisticile arata ca utilizatorii acestor calculatoare nu se confrunta cu probleme de functionare grave, iar acestea pot fi rezolvate cu ajutorul unui program special, denumit Startup Repair, conform specialistilor https://www.it-sh.ro.

Startup Repair este unul din putinele utilitare care poate repara calculatoarele care functioneaza cu Windows 10 sau 8.1 care nu mai incarca sistemul de operare si care ii scapa pe utilizatori de necesitatea de a reinstala Windows.

Cum functioneaza Startup Repair si cum actioneaza in cazul unor calculatoare ieftine?

Startup Repair este un instrument care se foloseste numai pe un mediu de recuperare al calculatoarelor. Mediul de recuperare se poate crea foarte simplu doar urmand instructiunile de pe site-uri specializate sau urmarind pasii din tutoriale video in acest sens. Dupa ce mediul de recuperare este creat pe un stick USB, utilizatorii de calculatoare second hand vor porni dispozitivele direct de pe uneltele de recuperare de pe stick-ul conectat la computer.

Dupa ce calculatorul porneste, utilizatorul este sfatuit sa apese pe tasta de selectie a dispozitivului de pornire, si anume F12 sau ESC, in functie de fiecare calculator in parte si de placa de baza a acestuia. Apasarea tastei coincide cu afisarea unui mediu de selectare a prioritatii dispozitivelor de pornire. Cu ajutorul sagetilor de pe tastatura se selecteaza unitatea de recuperare USB si se apasa Enter.

Calculatoare ieftine | calculatoare second hand | It-sh.ro

calculatoare ieftine

Dupa pornirea PC-ului, utilizatorii vor fi nevoiti sa aleaga modelul de tastatura pe care il folosesc, iar urmatorul pas este sa apese Troubleshoot sau Depanare. Pe ecranul Advanced Options utilizatorii au optiunea Startup Repair pe care, daca o vor alege, acest utilitar va incepe diagnosticarea automata a sistemului. In cazul identificarii unor probleme de functionare, Startup Repair va incerca sa le repare. Atunci cand problemele sunt reparate, utilizatorii vor fi informati despre acest lucru si calculatorul second hand sau dispozitivul cu Windows va putea fi folosit in mod normal.

In cazul in care utilitarul nu a reusit sa identifice sau sa repare problemele identificate utilizatorul va fi instiintat despre acest lucru si va avea posibilitatea de a accesa din nou ecranul Advanced options unde va gasi alte instrumente de depanare.

Postați comentarii