Ai nevoie de un detartraj ? Urmeaza recomandarile specialistilor!
Prin termenul detartraj in Colentina se intelege acea manopera profilactica menita sa indeparteze complet placa dentara si depozitele de tartru, pentru obtinerea unor suprafete netede si curate. Aceasta tehnica poate fi efectuata fie manual, fie folosind ultrasunete. Pana nu demult, detartrajul manual era singura manopera disponibila pentru pacienti. Acum, detartrajul cu ultrasunete se dovedeste a fi mult mai eficient, mai usor de realizat si mai sigur.
Ce reprezinta tehnica unui detartraj in Colentina cu ultrasunete si de ce este importanta?
Tartrul este unul din cei mai mari dusmani ai sanatatii orale, atat in ceea ce priveste sanatatea dintilor, cat si a gingiilor, sustin specialistii https://cabinetstomatologicsector2.ro. Acesta adera la suprafata dentara si la alte structuri solide precum aparatele ortodontice, lucrarile protetice fixe si rezulta din placa bacteriana mineralizata.
Tartrul poate avea o culoare galbuie, pana la maroniu inchis si chiar negru. Uneori are o consistenta mai moale, alteori o consistenta crescuta, este greu de dislocat si pacientii nu trebuie sa incerce sa scape de tartru acasa.
Detartrajul manual este o manopera care determina sangerari destul de abundente, chiar daca este efectuat de catre un dentist bun si necesita un tratament cu antibiotic in cazul bolnavilor cu maladii cardiace, reumatism articular sau alte boli cronice.
Detartrajul cu ultrasunete, pe de alta parte, este tolerat mult mai bine de catre pacienti, nu doare si nu provoaca sangerari abundente. Detartrajul cu ultrasunete poate fi folosit pentru a elimina tartrul supragingival, pentru a estompa petele colorate de pe smalt, pentru a scoate tartrul din santul gingival si in cazul bolnavilor care nu suporta proceduri traumatizante cum este detartrajul manual.
Detartraj in Colentina | Dentist bun | CabinetStomatologicSector2.ro
Detartrajul cu ultrasunete este preferat atat de pacienti, cat si de catre medicii specialisti, fiind un mijloc modern si ergonomic de inlaturare a tartrului. Detartrajul cu ultrasunete nu este dureros, este mai bine suportat de catre pacienti si mai putin traumatizant aspra structurilor dentare. Fara doar si poate, detartrajul este singura procedura ce poate fi efectuata si de catre femeile insarcinate in siguranta, fara a le pune sanatatea in pericol.
Cel putin o sedinta de detartraj este necesara anual, iar pacientii fumatori trebuie sa se prezinte la medic chiar de doua ori pe an, fiind mult mai predispusi formarii placii bacteriene si tartrului. Detartrajul trebuie realizat periodic, dar si inainte de unele operatiuni sau interventii dentare si este contraindicat in cazul dintilor mobili.