Stiai care e cel mai bun moment sa mananci IAURT?

Potrivit nutriționiștilor, produsele cu acid lactic pot fi consumate noaptea.

Timpul și cantitatea de produse din lapte acru care pot fi utile organismului este determinată de momentul în care le consumăm, spune un profesor la Facultatea de Medicină, scrie www.homespot.ro

Produsele lactate conțin proteine ​​valoroase, calciu, care este esențial pentru întărirea țesutului osos și bifidobacterii, care normalizează funcția intestinală, a spus el.

„Cel mai mare avantaj al iaurtului este că este un furnizor de aminoacizi sau proteine ​​pentru organism și ele sunt elementele de bază ale corpului nostru. Organismul în creștere și recuperare are nevoie de ele în special. Spre deosebire de laptele proaspăt, iaurtul are un mare avantaj – lanțurile sale proteice sunt mai scurte, astfel încât este mai ușor și mai rapid de digerat „.

Organismul poate obține proteine ​​din produse lactate fermentate în orice moment, spune nutriționistul. Cu toate acestea, nutriționiștii recomanda sa alegeti un moment anume pentru a consuma iaurt: la cel putin o ora si jumatate dupa masa, in caz contrar efectele benefice ale bifidobacteriilor asupra sistemului digestiv vor fi reduse.

„Produsele cu acid lactic normalizează microflora intestinală datorită așa-numitelor bifidobacterii, dintre care majoritatea sunt destul de bogate. Sunt cunoscute și sub denumirea de probiotice. Pentru a profita la maximum de bifidobacterii, este important să consumi produse lactate pe stomacul gol,” „.

Trebuie avut în vedere faptul că probioticul natural trebuie luat cel puțin două săptămâni pentru a obține beneficii pentru sănătate.


Spre deosebire de laptele proaspăt, iaurtul poate fi consumat noaptea, spune nutriționistul. Cu toate acestea, cantitatea sa nu trebuie să depășească doza zilnică recomandată – aproximativ 400 de grame.

Postați comentarii