Stiai despre testele care se fac in cadrul unui consult de alergologie

Afla cele mai importante detalii despre specialitatea denumita alergologie

Este bine de stiut ca nimeni nu se naste cu alergii, dar acestea se dezvolta de-a lungul vietii. Pentru a afla exact cauza si tipul de alergen, sfatul expertilor este sa mergeti la un cabinet de alergologie pentru un test.

Probabil cel mai des folosit test pentru elementul care produce o reactie alergica este testul cutanat. Cu o consultatie pentru alergii, poti descoperi ce cauzeaza alergiile. Alergia este specialitatea medicala care studiaza modul in care sistemul imunitar raspunde la antigene, pe care, desigur, corpul nostru nu le poate tolera.

alergologie

Alergiile sunt cauzate de alergenii din proteine, aer, carbohidrati puri si chiar metale.

Acesti factori sunt foarte diversi, de exemplu multi oameni sunt alergici la caldura sau frig, in timp ce altii sunt alergici la substantele chimice din alimente, cosmetice si medicamente.

Afla mai multe despre testele cutanate

Testele cutanate din cabinetul de alergologie sunt folosite pentru a identifica substantele care provoaca reactii alergice. Acestea se fac de obicei prin aplicarea alergenului direct pe piele sau prin frecarea sau inteparea pielii pentru o mai buna expunere si apoi evaluarea reactiei pielii.

Se poate face si prin injectarea alergenului sub piele sau folosind un plasture care ramane pe piele pentru o perioada de timp.

Testarea pielii este rapida, usoara si relativ sigura. Acestea sunt foarte utile in identificarea cauzei alergiilor.

Exista trei tipuri de teste cutanate pentru a identifica alergenii:

  • Test prick,
  • Test intradermic,
  • Testarea prin patch-uri.

Alergia este o profesie al carei scop este de a oferi un tratament adecvat pacientilor care sufera de dereglarea mecanismelor delicate si complexe.

Acest lucru se traduce prin utilizarea unor abordari diferite si individualizate pentru investigarea, diagnosticarea si tratamentul mai multor boli.

Un alergolog va dezvolta un plan de interventie pentru a elimina sau reduce aparitia sau frecventa crizelor alergice.

Postați comentarii