Tabla decapata – un material cu proprietati unice calitative

Ce detalii cunsoti despre tabla decapata?

Placile de tip tabla decapata sunt placi obtinute prin laminare la rece. Pentru a-l face mai subtire, otelul folosit pentru fabricarea materialului este rulat secvential prin role speciale si intregul proces se desfasoara la o temperatura sub temperatura de recristalizare, pana se obtine grosimea dorita. Prin procesul de laminare la rece, in comparatie cu procesul de laminare la cald, grosimea materialului prelucrat este foarte redusa, iar grosimea este mai stricta.

Vezi cum se obtine – detalii despre proces

Materialele ca Tabla Decapata sunt obtinute prin procedee moderne, inclusiv de laminare la rece. Mai exact, in procesul de productie, otelul (materia prima pentru tablele de decapare) este laminat si presat in mod repetat cu ajutorul unor role speciale pana la atingerea grosimii necesare. Datorita acestei laminari la temperaturi foarte scazute, se pot realiza o serie de grosimi specifice. In plus, materialul finit beneficiaza si de o serie de proprietati importante. La sfarsitul procesului de productie, o pelicula de ulei este aplicata pe placa de taba decapata pentru a o proteja de agenti corozivi care pot provoca ruginirea materialului. Folia poate fi indepartata cu usurinta inainte de a utiliza un solvent special.

Ai si cateva proprietati speciale

tabla decapata
  • Rezistenta ridicata la coroziune: foaia de tabla decapata are rezistenta ridicata la coroziune si poate rezolva bine factorii externi;
  •     Conductivitate: Aceste tipuri de metale sunt conductoare;
  •     Conductivitate termica: Aceasta caracteristica este foarte importanta, deoarece pentru echipamentele care necesita incalzire sau racire mai rapida, placile de tabla decapata sunt mai potrivite.
  •     Expansiune termica: Aceasta caracteristica face ca metalul sa se extinda si sa-si mareasca dimensiunea in functie de temperatura;
  •     Fuzibilitate: Acest atribut se refera la faptul ca metalul poate fi topit la o anumita temperatura;
  •     Luciul mecanic este sporit prin lustruire;
  •     Ca un metal mai greu, densitatea poate ajunge la 5 sau mai mult.

Postați comentarii