Taiere Laser in Bucuresti-Laser Processing Romania

La tăierea pieselor din tablă, tehnologia laser este una dintre cele mai utilizate pe scară largă în procesele din sectorul industrial, în principal datorită preciziei și vitezei sale. Aici vă explicăm cum funcționează tăierea cu laser, avantajele și aplicațiile sale industriale.

În timpul procesului de tăiere, fasciculul laser concentrează lumina pe un punct de pe suprafața materialului de lucru, ridicându-i temperatura până când se topește sau se vaporizează. Odată ce fasciculul laser a trecut de suprafață, începe procesul de tăiere, redirecționând fasciculul laser în punctele determinate în funcție de geometria selectată până când materialul este complet separat.

Odată terminat procesul de tăiere, realizat cu utilaje specializate și extrem de tehnologice, se folosește gaz sub presiune (oxigen, azot sau CO2) pentru extragerea materialului rezultat.

Avantajele tăierii laser in Romania

debitare laser romania
debitare laser romania

Printre principalele motive pentru utilizarea tehnologiei laser în procesele de tăiere a pieselor din tablă din sectorul industrial sunt:

Precizie ridicată : permite tăieturi de diferite forme geometrice, fie ele neregulate, fine sau cu contururi complexe. Este potrivit pentru pre-tăiere sau tăiere a excesului de material.
Versatilitate : poate fi folosit pentru separarea diferitelor materiale organice și anorganice, inclusiv foi metalice sau materiale care permit construirea de piese cu diferite geometrii de foi de oțel, oțel inoxidabil sau aluminiu.
Agilitate : procesul de tăiere cu laser nu necesită matrițe de tăiere pentru fabricarea pieselor și permite, de asemenea, ajustări ale siluetei.
Eficiență : după utilizarea laserului, nu este necesar să se efectueze o prelucrare ulterioară a piesei, cum ar fi etanșarea sau șlefuirea, economisind astfel timp în procesul de fabricație.

Ce materiale pot fi tăiate cu laserul?

Tehnologia laser permite prelucrarea unei multitudini de materiale plastice, textile, organice sau metalice.

În funcție de utilajul folosit și de materialul piesei, acesta poate fi supus diferitelor procese, cum ar fi tăierea, gravarea, marcarea etc.

Tăierea cu laser vă permite să prelucrați piese din tablă și materiale metalice, cum ar fi:

Foi de oțel
Oțel inoxidabil
Aluminiu
Aluminiu anodizat
Crom
Metale pretioase
Metal vopsit
Alamă
Cupru
Titan

Laser Processing Romania este specializata în procese de tăiere cu laser a metalelor. Avem cea mai recentă tehnologie atât pentru procesul de tăiere cu laser, cât și pentru fabricarea prototipurilor până la serii mai lungi, care pot fi utilizate în sectoarele industriale și auto.

Laser Processing Bucuresti , unitatea noastră specializată în oferirea de soluții pentru industrie, avem atât mașini de tăiat cu laser cu fibră, cât și cu CO2
care ne permit să modificăm doar programele de execuție, fără a necesita fabricarea de scule.

Postați comentarii