Chiuvete din Granit de la Blanco

O opțiune de chiuvetă frumoasă, durabilă și la un preț rezonabil – și una care completează majoritatea materialelor de blat – este compozitul de granit (adesea cunoscut sub numele de marcă Silgranit, un compozit durabil brevetat de Blanco). Compozitul de granit, realizat de obicei din 80% granit amestecat cu 20% rășină acrilică, arată și se simte ca piatră naturală (cu excepția mai uniformă) la un cost mult mai accesibil.

Compozitul de granit este disponibil în zeci de forme, dimensiuni, configurații, culori și finisaje mate pentru a îmbunătăți fiecare bucătărie imaginabilă.

Chiuvete de granit natural pur sunt rare și în mod corespunzător costisitoare; va trebui, de obicei, să alegeți o chiuvetă la fel cum alegeți o placă pentru blaturi. Există foarte puține chiuvete din granit pur produse comercial; marea majoritate a chiuvetelor de granit comercializate sunt de fapt compozit de granit sau compozit de cuarț (care este în esență același material). Există câteva excepții – inclusiv chiuvete naturale din granit de BLANCO, fiecare dintre ele fiind unic – dar de cele mai multe ori, chiuvetele denumite „chiuvete de granit” sunt mai degrabă compozite decât naturale.

Compozit de granit vs. compozit de cuarț

Chiuvete compozite din granit sunt în esență identice cu chiuvete compozite din cuarț; ambele constau dintr-o piatră naturală (granit sau cuarț) măcinată și amestecată cu rășină acrilică.

Chiuvetă din granit vs. chiuvetă din oțel inoxidabil

Chiuvetele din granit și chiuvetele din oțel inoxidabil sunt la fel de diferite între ele pe cât puteți obține. Fiecare are avantajele și dezavantajele sale distincte. Granitul este mai puțin predispus la deteriorare și produce mai puțin zgomot decât oțelul inoxidabil; oțelul inoxidabil este mai ușor de întreținut și mai puțin costisitor decât granitul, dar nu oferă opțiunile de culoare sau durabilitatea pietrei.

Chiuvete compozite din granit sunt disponibile practic în fiecare configurație standard. Unele au o formă distinctă curbată pentru interes vizual, în timp ce altele sunt dreptunghiulare standard, pătrate, rotunde sau bolul D.

Pentru un aspect mai curat și fără sudură, alegeți o chiuvetă sub montaj din granit (deși unii preferă, de fapt, o chiuvetă pliantă sau cu șorț, deoarece afișează mai mult din materialul chiuvetei). Încercați o chiuvetă din șorț de granit pentru a face o declarație (și să aveți mai ușor să ajungeți la vase); o chiuvetă de bar din granit adaugă fler și frumusețe oricărui bar sau zonă de pregătire.

Postați comentarii