Tehnologie pentru binele comunității și conceptul Net Zero Carbon

Va salva tehnologia lumea? Dezvoltatorii software și industria IT, de la automotive până la IoT, poate juca un rol foarte important în atingerea țintelor de prezervare a mediului, în întreaga lume. Conceptul Tech 4 good câștigă teren, iar unele industrii inovatoare au potențialul de a schimba  sistemul în mod semnificativ în cinci, zece, douăzeci de ani.

Bilanțul Net ZeroCarbon se referă la etapa în care gazele cu efect de seră vor fi echilibrate prin eliminarea permanentă. Atunci încălzirea globală este stopată.

Un studiu recent publicat de McKinsey menționează faptul că tehnologiile avansate sunt esențiale pentru stoparea sau întârzierea schimbărilor climatice. Studiul evidențiază cinci domenii de dezvoltare tehnologică care insuflă speranțe că atingerea balanței net-zero nu este atât de departe în viitor:

· Transport electric, cladiri eficiente  și (am putea adăuga noi – Industry 4.0 sau Industry IoT)

· Revoluția verde din agricultură

· Rețele electrice eficiente pentru energie electrică curată.

· Hidrogenul ca sursă de combustibil

· Captarea, utilizarea și stocarea carbonului

Scopul principal al oricărei afaceri este dezvoltarea și scalabilitatea, dar interesul global este dezvoltarea durabilă. Perspectiva dezvoltării durabile merge dincolo de afaceri – este vorba despre cultura comunitară și impactul social pe care le pot imprima afacerile, pe toate planurile.

Publicul larg deja cunoaște faptul că fiecare acțiune și resursă consumată reflectă prețul pe care îl plătim pentru a trăi în prezent. Deci, de ce să cheltuim când putem economisi?

Companiile de dezvoltare de software se numără printre principalii jucători în inițiativa de sustenabilitate. Dezvoltarea de soluții inovatoare care pot sprijini dezideratul pentru un mediu mai curat este doar una dintre direcțiile strategice pe care companiile care doresc să-și îndrepte atenția către inițiative ecologice. 

AROBS este specializată în proiecte de automobile pentru vehicule electrice, dar și sisteme embedded pentru agricultură și silvicultură, precum și sisteme inteligente pentru  automatizarea și eficientizarea clădirilor. Am dezvoltat, de asemenea, proiecte inovatoare de smart city pentru transport inteligent, sisteme de iluminat public sau gestionarea deșeurilor.

Divizia de automobile a AROBS se aliniază perfect cu tendințele actuale din industrie din perspectiva electrificării. Ea dezvoltă soluții avansate de comandă și control pentru componente critice pentru vehicule hibride și electrice.

De asemenea, viitoarele orașe se vor dezvolta prin proiecte inovatoare pentru transport, lumină și sisteme de gestionare a deșeurilor, și vor asigura condiții de viață mai bune. Proiectele de automatizare a clădirilor ajută la confortul locatarilor și a utilizatorilor, printr-o utilizare mai eficientă a resurselor și sunt esențiale viitoarea lume mai verde.

Proiectele inteligente în agricultură și silvicultură la care lucrează colegii noștri sunt, de asemenea, foarte interesante și optimizează resursele naturale și Agricole, un punct foarte important al viziunii către Net Zero carbon.

Postați comentarii