Top 4 culori indraznete pentru usa de la intrare

In mod traditional, anumite culori au o anume greutate simbolica si o semnificatie aparte. Unele traditii au un set foarte bine structurat de instructiuni. De exemplu, traditia Feng Shui recomanda ca usile care sunt indreptate catre diverse puncte cardinale sa fie vopsite in concordanta, dupa un tipic anume.

Pe de alta parte, casele cu un oarecare aspect vintage, care trimit cu gandul catre anumite perioade din istorie, ar trebui sa tina cont si de culoare. Astfel incat sa fie adaptate pe de-a intregul anului din care fac parte. De asemenea, proprietarii de case victoriene, georgiene sau edwardiene ar trebui sa opteze pentru culori adaptate perioadei.

Insa, lasand la o parte istoria si traditile, culoarea usii de intrare depinde in mare masura de preferintele propietarului si de designul exterior al casei ca intreg.

Top 4 culori indraznete pentru usa de la intrare

  1. Galben

Galbenul este o culoare asociata in general cu elemente fresh si citrice. Astfe, o usa de intrare in nuante de galben este un mod perfect de a indica lumii exterioare ca este o casa plina de energie si entuziasm.

O usa galbena, vibranta si indrazneata poate fi exact ceea ce va scoate casa din anonimat fata de casele vecine. Fie ca ai o casa din piatra gri, din caramida sau o casa alba, o usa galbena cu geam deasupra, sau o usa galbena cu panouri laterale din geam si tocuri albe poate fi o alegere indrazneata dar si foarte speciala.

  • Verde

Culoarea verde este una dintre favorite in intreaga lume. Aceasta reprezinta tot ceea ce este vibrant si viu si este asociat cu ecologismul si cu gradinaritul. De asemenea, este o culoare cu o semnificatie religioasa speciala, mai ales in Islam.

Verdele este o culoare extrem de populara pentru usa de la intrare. Aceasta culoare este rezervata si clasica, insa mare parte din popularitate ei se datoreaza si faptului ca transmite o senzatie de sanatate si siguranta. Cu siguranta o usa de intrare verde iti va oferi senzatia de siguranta si sanatate pe care vei dori sa o primesti atunci cand te intorci seara acasa dupa o zi obositoare.

  • Alb

Albul este culoarea puritatii si castitatii. O usa alba trezeste sentimente de pace si de curatenie. Este adevarat ca aceasta pune probleme speciale in ceea ce priveste intretinerea stralucirii pe termen lung. De asemenea, o astfel de usa va avea nevoie de aplicarea de straturi de top-coat in timp, pentru a o proteja de semnele trecerii timpului, acestea fiind mult mai vizibile pe o usa de culoare alba.

  • Negru

Negru reprezinta culoarea puterii, autoritatii, solemnitatii, dar si a doliului, intunericului si raului. Iar, cand vine vorba de usa de intrare, putine culori au aceleasi implicatii pe care le ofera negrul.

Daca te gandesti la o usa de culoare neagra dar ti-e teama de senzatia foarte puternica, poti opta pentru a reduce din impactul unei usi negre prin alegerea unui model cu geamuri, pentru a evita impresia monolitica. Insa, daca vrei sa faci o declaratie de forta si putere prin intermediul usii, atunci o usa solida neagra este exact ceea ce ai nevoie.

Postați comentarii