Usa de intrare – ghid de cumparare

Care este cel mai bun material pentru usa de intrare? Cum pot alege cel mai bun sistem de securitate? Ce aspecte trebuie sa iau in considerare cand achizitionez o usa de intrare? Deoarece stim ca raspunsulu la toate aceste intrebari, este important atunci cand vrei sa achizitionezi o usa pentru intrare. Noi ne-am decis sa iti venim in ajutor cu un ghid de cumparare pentru aceasta. Atunci cand alegi usa de intrare pentru casa sau apartament iti recomandam sa tii cont de urmatoarele criterii:

1. Material

Materialul din care este realizata usa de intrare joca un rol foarte important in functionalitatea acestea pe termen lung. Daca pana acum cativa ani, usa din lemn era printre singurele optiuni, in prezent gama de materiale este una mai diversificata. Pe langa usile din lemn masiv, au aparut si usile din fier sau otel dar si usile din fibra de sticla.

Usi pentru intrare din lemn Lemnul este considerat a fi o alegere de top din proiectele realizate de catre arhitecti, usile din lemn ofera o anumita prestanta si impozanta. De fapt, la acest capitol, lemnul este considerat a fi cea mai scumpa varianta. Ba mai mult, trebuie sa luati in calcul faptul ca usile din acest material tind sa necesite revizuiri si mentenante anuale, menite sa previna uzarea sau degradarea acestora.

Usi pentru intrare din fier sau otel Usile pentru exterior din fier sau otel sunt ideale atunci cand vrei sa economisesti bani pentru locuinta ta. Ba mai mult, din anumite puncte de vedere, rezistenta usilor din fier este net superioara mai ales comparativ cu cele din lemn sau fibra de sticla. De asemenea, acest tip de usi nu au nevoie de ingrijiri periodice si sunt ideale pentru un nivel ridicat de izolare fonica si termica. Din pacate insa, daca o usa din fier este expusa unor ploi abundente si dese, precum si unui mediu in care nivelul de salinitate din aer este ridicat, aceasta va avea o durata de viata de aproximativ 5 ani. Usi pentru intrare din fribra de sticla Usile din fibra de sticla se regasesc intr-o gama foarte variata de stiluri, dimensiuni si modele, multe dintre acestea imitand foarte bine lemnul. Indiferent de factorii externi, acest tip de usa nu isi modifica dimensiunea sau culoarea.

In plus, usa din fibra de sticla nu necesita mentenanta anuala, aceasta rezistand chiar si 15-20 de ani fara sa fie revopsita. In ciuda suprafetei fine si placuta la atingere, usile din fibra de sticla sunt greu de spart, acestea fiind un aparator de nadejde impotriva intrarilor prin efractie.

2. Securitate

Atunci cand stabiliesti sistemul de siguranta care este necesar pentru usa de la intrare, este important sa se tii cont de locul in care este situata locuinta, precum si de tipul acestea. Daca locuiesti intr-un cartier cu sanse crescute de furt, este important sa ai cat mai multe masuri de securitate pentru usa de la intrare. De asemenea, daca locuiesti la bloc, va trebui sa securizezi usa extra daca locuiesti la parter, etajul 1 sau ultimul etaj. Iar, daca locuiesti la casa, vei avea nevoie de un sistem de alarma.

Atunci cand verifici sistemele de securitate la usa de intrare trebuie sa tii cont de: cilindru sau butuc, numarul de yale, tocarie precum si de balamale si zavor. Butucul este considerat unul din cele mai vulnerabile puncte ale usii. Complexitatea amprentei cheii nu mai ofera o protectie atat de mare ca in trecut. Azi orice butuc trebuie sa fie dotat cu stifturi anti-gaurire. Balamalele reprezinta alt element vulnerabil, in momentul inchiderii, cadrul usii acestea trebuie sa blocheze accesul la balamale. Un zsvor cu trei incuietori care este integrat in grosimea usii este o varianta buna, dar, nu te baza pe o singura incuietoare. Atunci cand alegi usa de intrare ai grija ca acesta sa aiba si o yala cu un sistem de incuiere diferit.

3. Aspect

Atunci cand alegi usa de intrare, trebuie sa ai in vedere aspectul acesteia precum si modul in care se asorteaza cu restul decorului. O usa de intrare trebuie sa aiba un aspect care sa se potriveasca cu restul cladirii, atat din punct de vedere cromatic cat si al design-ului. 4. Intretinere Mentenanta usii de intrare va fi mai complexa sau mai usoara in functie de tipul de usa pe care îl alegi. In general usile din lemn necesita o intretinere mai complexa, deoarece materialul este mai sensibil.

Usile din metal insa sunt mult mai suor de intretinut. Insa, este important sa fie curatate cu regularitate de praf si grasimi pentru a avea mereu un aspect placut. De asemenea, trebuie sa fi atent deoarece, metalul se zgarie usor, asadar evita folosirea materialelor dure atunci cand cureti usa.

Postați comentarii