Trendurile în tehnologie în 2023 – o scurtă trecere în revistă

În prima parte a anului, trecem în revistă cele mai importante trenduri în tehnologie pe care specialiștii din domeniu le-au subliniat, trenduri la care vom fi martori în 2023.

Evoluția rapidă a tendințelor de consum, preocupările în materie de securitate, utilizarea etică a inteligenței artificiale și schimbările climatice au încurajat companiile să se concentreze asupra adoptării instrumentelor digitale de înaltă calitate în planificarea lor pe termen lung.

Perioada pandemiei ne-a ajutat să ne familiarizăm cu incertitudinea. Ne-a arătat, în egală măsură importanța unor tehnologii, importanța software development, importanța inteligenței artificiale și a machine learning.

Inteligența Artificială și Machine Learning

S-a vorbit deja mult în ultimii ani despre inteligența artificială, iar aceasta continuă să se regăsească printre tendințele tehnologice: efectele sale notabile asupra stilului nostru de viață și asupra modului de a ne petrece timpul liber sunt abia la început. Inteligența artificială este deja cunoscută pentru superioritatea sa în materie de recunoaștere a imaginilor și a vocilor, a indicațiilor de navigare și multe alte lucruri.

Inteligența artificială se răspândește în toate sectoarele, astfel încât vor fi create noi locuri de muncă în domeniul Software Services, testare, respectiv asistență și mentenanță, și alte numeroase arii din domeniu. Softurile bazate pe inteligența artificială, precum ChatGPT sau OpenAI devin din ce în ce mai populare, cu rezultate surprinzătoare care contribuie la creșterea productivității.

Există, de asemenea, Machine Learning, produsul derivat al inteligenței artificiale, care este, de asemenea, implementat în industrii variate, inclusiv în crearea de roboți, inclusiv analiza datelor.

Blockchain în 2023

Această dezvoltare tehnologică nu este nouă: Blockchain și Bitcoin au devenit realitate în 2008, dar astăzi există diferite Blockchains și criptomonede. Blockchain permite schimbul și stocarea de valori pe internet prin intermediul unor token-uri care sunt grupate în „blocuri” și apoi validate de noduri care asigură procesul de „mining”.

Shared Cloud

Vorbim despre Shared Cloud atunci când serviciile Cloud sunt distribuite în diferite locații fizice, dar operarea și guvernanța rămân în responsabilitatea furnizorului de Cloud. Faptul de a permite organizațiilor să aibă servicii mai accesibile asigură optimizarea costurilor și gestionarea eficientă a informațiilor.

Postați comentarii