Trucuri pentru un machiaj perfect

Truc: daca utilizati creionul, aplicati-l inainte sa rimelati genele, apoi inchideti si deschideti ochii foarte puternic, o data sau de doua ori. Stergeti ce este pe langa; acesta va tine mult mai mult timp. Daca mina creionului se rupe, treceti-o rapid pe sub flacara unei brichete si culoarea se va aplica mult mai usor (valabil pentru toate creioanele de machiaj).

Creionut

Mult mai usor de aplicat decat tusul, dar trebuie estompat dupa aplicare. Se gaseste in multe culori, insa ramaneti neutra in alegerea culorii.

Anticearcanul

Cu el se ascund cearcanele (de unde vine si numele sau) care inconjoara neplacut ochii. Se utilizeaza, mai ales, pentru a camufla anumite imperfectiuni ale pielii, cosuri, cicatrici etc. Trebuie sa alegem o nuanta mai deschisa decat cea a fondului de ten. Anticearcanul se gaseste sub forma de stick, crema sau creion. Aplicat putin pe pleoapa, unifica culoarea acesteia si usureaza mutt machiatul.

Ochii si ochii

Ochii migdalati. Aplicati o culoare mai deschisa pe toata pleoapa, o nuanta neutra pe pleoapa mobila si o culoare mai inchisa pe treimea exteriora a ploapei. Aplicati doua-trei straturi de rimel, separand bine genele.

Ochii apropiati. Ei sunt de obicei asociati cu un nas lung. Pentru a parea mai indepartati, puneti accent pe exterior. Intensificati coltul exterior al pleoapei cu o culoare mai inchisa. Aplicati tus de ochi, pe jumatatea exterioara a ochilor si estompati. Aplicati rimel doar pe genele externe.

Ochi infundati. Utilizati o culoare deschisa pe toata suprafata pleoapei, iar pe arcada o nuanta mai inchisa. Aplicati tus de ochi sau un creion­contur de-a lungul genelor superioare si inferioare, estompand pentru a da mai multa blandete. Aplicati 2-3 straturi de rimel, separand bine genele.

Umbre. Ele creaza, modifica si subliniaza forma ochilor. Culorile deschise maresc, cele mai inchise micsoreaza si ascund. 0 umbra in forma de banana pe ploapa se face intotdeauna cu o nuanta inchisa. Nu uitati sa estompati. Utilizati doua nuante, deschisa si inchisa, creand profunzime.

Seara. Adancime si intensitate: utilizati culori contrastante in nuante neclare. Aplicati un tus de ochi mai inchis si mai accentuat, gros sau bine estompat, asortat cu culoarea fardului de ploape. Transparent si stralucitor: suprapuneti mai multe culori deschise si sidefate, cu tone de rimel foarte negru, fara tus sau creion.Apoi incarcati o poza pe un site de matrimoniale pentru a vedea reactia.

Sprancenele

Sprancene rare. Trasati mici linii cu creionul-perie special pentru sprancene, apoi aranjati cu marginea periei.

Daca sprancenele sunt prea subtirii, periati-le vertical pentru a acoperii mai bine spabile, si apoi procedati ca mai sus.

Linia sprancenelor. Linia ideala a sprancenelor este a dvs. Nu le epilati spre ochi, subtiati usor numai extremitatea, daca este cazul.

Sprancene dese sau rasfirate. Un stick hidratant va va ajuta sa le aranjati. Aplicati-1 cu varful degetelor, apoi periati.

Trucuri

Fata alungita. Pentru a parea mai rotunda, aplicati fardul de obraz orizontal pe pometi, dar nici prea sus, nici spre tample.

Fata rotunda. Pentru a parea mai ovala, aplicati fardul de obraz in diagonala pe pometi si spre tample.

Corectare. Pentru a atenua fardul prea intens, aplicati un strat fin de pudra.

Halo de lumina. Un strat fin de pudra sidefata sau de fond de ten foarte deschis aplicat in semicerc pe pometi va va lumina privirea.

Postați comentarii