Turcia sau Egipt: care din cele două destinații merită mai mult?

Turcia și Egipt se numără de multă vreme printre destinațiile alese cu foarte multă ardoare de români. Popularitatea din ultimii ani a acestor destinații turistice depinde de mai mulți factori. Pe care ar trebui să o alegi pentru o vacanță, dacă nu ai fost niciodată într-una sau alta dintre aceste țări?

Prețuri

Prețurile în Egipt sunt atractive pentru bugetul românilor, dar cei mai mulți turiști oricum optează pentru pachete all-inclusive, așa că își cheltuiesc banii mai ales pe suveniruri și excursii.

Prețurile pentru o vacanță Turcia sunt, de asemenea, mici și arată la fel ca în Egipt. Marea majoritate a turiștilor aleg și aici hoteluri care au totul inclus.

Durata sezonului

Iarna în Egipt este o perioadă în care încă poți fi aproape sigur de condițiile perfecte pentru relaxare. Chiar și în februarie, temperatura poate fi de până la 30 de grade Celsius, deși cel mai probabil vor fi ceva mai mult de 20 de grade și o temperatură similară a apei. Cu toate acestea, ziua este mai scurtă, iar nopțile sunt răcoroase. Dar toate hotelurile bune au piscine încălzite, deci nu trebuie să îți faci prea multe griji în această privință dacă vei alege o vacanță Egipt în această perioadă a anului. 

Sezonul în Turcia este mai scurt, deși chiar și în noiembrie poate oferi condiții plăcute de relaxare.  În sezonul rece există cele mai bune condițiile de vizitare și descoperire a zonei. Turcia poate oferi în continuare condiții frumoase pentru relaxare în această perioadă, atâta timp cât hotelul are atracții acoperite.

Hoteluri

Atât în Turcia, cât și în Egipt, vei descoperi hoteluri pentru diferite bugete, care oferă tot ceea ce îți poți dori pentru o vacanță perfectă: piscine, spa-uri, mâncare delicioasă, plaje private și aquapark-uri. Mai exact, vei găsi spații de cazare de diferite standarde, iar totul depinde de cât de mult poți și vrei să plătești.

Deci unde să mergi? Dacă ai fost în Egipt, acum mergi în Turcia și invers. Dacă ești în căutarea unui loc cald pentru o perioadă de timp în afara sezonului, alege Egiptul. Însă ambele țări merită cu siguranță vizitate, căci garantează hoteluri grozave cu piscine, locații pentru familii cu copii și, cu siguranță, nu te vei plictisi în nici una dintre destinații.

Postați comentarii