Una dintre cele mai mari companii IT, creștere cu două cifre a profitului în T2 2021

Grupul ASEE (Asseco SEE), una dintre cele mai mari companii IT din domeniul producției și implementării de soluții și servicii software proprii, a înregistrat o creștere de peste 17% a profitului operațional în al doilea trimestru al anului 2021. Grupul, care operează în mai multe țări din Europa de Sud-Est, a cunoscut o creștere semnificativă a indicatorilor cheie în perioada aprilie – iunie 2021.

Veniturile din vânzări au ajuns la 60,3 milioane EUR, în creștere cu 16%

Alături de creșterea venitului și a vânzărilor, grupul a înregistrat creșteri de două cifre și în cazul altor indicatori cheie.

many green targets and three arrows reaching the center of the first one, image fading from blue to white with blur effect, square format. Strategic marketing or business competitive advantage concept.

Potrivit Directorului General al  Grupului ASEE, Piotr Jeleński, „performanța financiară bună a Grupului ASEE în al doilea trimestru al anului 2021 rezultă în principal din creșterea vânzărilor în Divizia de Plăți, precum și din eficiența îmbunătățită a soluțiilor dedicate. Un impact suplimentar asupra dimensiunii afacerii a avut-o consolidarea în acest an a companiei de AI și MachineLearning, ThingsSolver, și a companiei de comerț electronic Vebspot, precum și a companiilor ECR cumpărate de Payten în Croația – IPS și Gastrobit – ale căror rezultate au fost consolidate din Iunie și August”.

Astfel, Asseco SEE a înregistrat creșteri de 19% ale veniturilor din vânzări în Divizia de Plăți, ajungând la 30,2 milioane EUR, dar și o creștere cu 16,6% din vânzări în Divizia de Soluții Dedicate. De altfel, profitul net al grupului a înregistrat o creștere cu 26%, acesta ajungand la 7,7 milioane EUR.

Compania a înregistrat creșteri de două cifre și în cazul profitului operațional, care a totalizat 9,33 milioane EUR, în creștere cu peste 17%, dar și în cazul EBIDTA, care a atins 13,5 milioane EUR, în creștere cu 10%.

Iată mai jos cifrele celor mai importanți indicatori:

Repere – creșterea de două cifre a indicatorilor cheie în T2 2021

·         Creșterea cu două cifre a veniturilor din vânzări, care s-au ridicat la 60,3 milioane EUR, în creștere cu 16%

·         Creștere de două cifre a veniturilor din vânzări în Divizia de Plăți, ajungând la 30,2 milioane EUR, în creștere cu 19%

·         Creșterea de două cifre a veniturilor din vânzări în Divizia de Soluții Dedicate atingând 18,2 milioane EUR, în creștere cu 16,6%

·         Creșterea de două cifre a profitului net, care s-a ridicat la 7,7 milioane EUR, în creștere cu 26%

·         Creștere de două cifre a profitului operațional, care a totalizat 9,33 milioane EUR, în creștere cu peste 17%

·         Profitul operațional în valoare de 15,5%

·         Creștere de două cifre a EBIDTA, care a atins 13,5 milioane EUR, în creștere cu 10%

Grupul ASEE (WSE: ASSECOSEE, ASE) a anunțat rezultatele financiare din trimestrul al doilea și jumătatea anului 2021, care au fost din nou mai bune decât rezultatele din perioada corespunzătoare a anului trecut.

Divizia de Plăți (Payten)

Veniturile din vânzările Diviziei de Plăți în al doilea trimestru al anului 2021 s-au ridicat la 30,2 milioane EUR, în creștere cu 19% (4,8 milioane EUR) comparativ cu perioada corespunzătoare a anului trecut. Creșterea a venit în principal din linia comercială a serviciilor legate de POS, unde veniturile din vânzări au crescut cu 4,3 milioane EUR comparativ cu T2 din anul precedent. Veniturile din vânzări au crescut, de asemenea, în liniile comerciale de Procesare și comerț electronic cu 0,24 milioane EUR și respectiv 0,40 milioane EUR. Profitul operațional a totalizat 5,0 milioane EUR, în creștere cu 0,6 milioane EUR (15%), datorită în principal Procesării, precum și liniilor comercialeSinglePOS și ECR destinate comercianților. EBITDA consolidată a atins 8,1 milioane EUR, în creștere cu 0,4 milioane EUR (6%) comparativ cu perioada corespunzătoare a anului trecut

Divizia Bancară

Veniturile din vânzările Diviziei Bancare în al doilea trimestru al anului 2021 au ajuns la 11,9 milioane EUR, în creștere cu 8% (0,9 milioane EUR) comparativ cu al doilea trimestru al anului trecut. Veniturile crescute au fost generate de liniile comerciale de securitate și omnichannel. Profitul operațional și EBITDA consolidată au rămas la un nivel similar comparativ cu perioada corespunzătoare a anului trecut și s-au ridicat la 2,6 milioane EUR și respectiv 3,3 milioane EUR

Divizia de Soluții Dedicate

Veniturile din vânzări ale unității comerciale de Soluții dedicate în al doilea trimestru al anului 2021 s-au ridicat la 18,2 milioane EUR, în creștere cu 2,6 milioane EUR (17%) comparativ cu al doilea trimestru al anului trecut. Veniturile crescute din vânzări au fost înregistrate în principal în Divizia de Soluții Dedicate. Profitul operațional a totalizat 1,7 milioane EUR, în creștere cu 0,7 milioane EUR (72%). Profitul operațional crescut a fost generat de ambele linii comerciale ale Diviziei de Soluții Dedicate – soluții proprietare și soluții terțe cu servicii de integrare. EBITDA s-a ridicat la 2,1 milioane EUR, în creștere cu 0,7 milioane EUR (50%) comparativ cu perioada corespunzătoare a anului trecut

Rezultate financiare la jumătatea anului 2021

Rezultatele financiare ale Grupului ASEE în prima jumătate a anului 2021 au fost, de asemenea, mai bune comparativ cu primele șase luni ale anului precedent. Veniturile din vânzări s-au ridicat la 115,6 milioane EUR, în creștere cu 11% (11,1 milioane EUR) comparativ cu perioada corespunzătoare a anului precedent. Profitul operațional a atins 17,8 milioane EUR, în creștere cu 23%, în timp ce EBITDA a totalizat 26,1 milioane EUR, în creștere cu aproape 13%. Profitul net consolidat după primele șase luni ale anului 2021 s-a ridicat la 14,8 milioane EUR, în creștere cu 28% comparativ cu primele șase luni ale anului 2020.

Compania a anunțat o valoare restantă pentru 2021 în valoare de 214,7 milioane EUR, în creștere cu 7% față de anul trecut

Despre ASEE

Grupul Asseco SEE este una dintre cele mai mari companii IT din domeniul producției și implementării de soluții și servicii software proprii în regiunea Europei de Sud-Est, Turcia, Spania, Portugalia, Andorra, Columbia, Peru, Republica Dominicană, Slovacia și Republica Cehă. Compania oferă soluții TIC pentru diverse structuri ale industriei, inclusiv sectorul financiar, sectorul de plăți, administrația publică și telecomunicații. Compania oferă produse și servicii în cadrul activității de plăți sub numele Payten. Din octombrie 2009, acțiunile Asseco South Eastern Europe (WSE: ASEECOSEE, ASE) sunt cotate la Bursa de Valori din Varșovia. Grupul Asseco SEE este prezent în 23 de țări și are aproape 2.800 de angajați. Peste 10 bănci din cele mai mari 15 din sud-estul Europei sunt deja clienți ai Asseco SEE.

Postați comentarii