Uscatoare rufe – ce reprezinta si care este avantajul lor?

Uscatorul de rufe este printre electrocasnicele esentiale intr-o locuinta. Acest dispozitiv este folosit pentru a usca, elimina umiditatea din haine si a centrifuga acestea. Spre deosebire de masina de spalat, pentru aceste uscatoare rufe nu trebuie sa adaugati niciun produs in interior pentru a usca hainele. De cele mai multe ori, un uscator de haine are diferite programe de uscare care va vor permite sa uscati diferite tipuri de materiale intr-un timp foarte scurt.

Exista o multitudine de uscatoare rufe disponibile in ziua de azi. Cel mai bine este sa urmaresti recenziile si parerile celor care deja detin astfel de dispozitive. Chiar daca sunteti in cautarea unui model cu deschidere frontala sau pompa de caldura, trebuie sa stiti ca uscatoarele de ultima generatie sunt extrem de bune si destul de silentioase.

Ce sa alegeti intre un uscator de haine si o masina de spalat haine cu uscator?

Oamenii se intreaba daca este in regula sa cumperi un uscator de rufe si o masina de spalat separat, ca sa nu cumperi o masina de spalat cu uscatori. In primul rand spalarea si uscarea trebuie sa se faca separat pentru a fi eficiente.

Aceste electrocasnice funtioneaza cel mai bine separat pentru a obtine cele mai bune rezultate. De exemplu, pentru a spala hainele, acestea trebuie sa se frece unele de altele, in timp ce uscatorul are nevoie de mult mai mult spatiu pentru a face ca aerul cald sa circule. Din acest motiv, piesele unui uscator difera de cele ale masinii de spalat. Principalul dezavantaj al masinii de spalat cu uscator este de a umple ineficient masina de spalat, sau sa fie nevoie sa se scoata o parte din haine intre cele doua etape, ceea ce reprezinta o pierdere de timp in ambele cazuri.

In plus, uscatoarele de rufe sunt mult mai fiabile astazi decat masinile de spalat cu uscator inclus. Acestea au aparut recent pe piata si au o gramada de elemente electronice suplimentare pentru a putea indeplini functiile necesare.

Pe de alta parte, este necesar sa ai spatiul necesar pentru a avea atat masina de spalat rufe cat si uscator. Depinde de tine sa vezi, in functie de situatia ta, care solutie ti se pare cea mai potrivita.

Cat consuma un uscator?

Consumul de energie electrica al unui uscator trebuie sa fie indicat de producator pe eticheta energetica. Modelele noi incep sa scada consumul de energie vizibil.

Printre numeroasele modele de uscatoare rufe, cu siguranta veti gasi modelul care se va potrivi cel mai bine nevoilor dumneavoastra. In cazul in care este o familie numeroasa, este recomandat sa se utilizeze un uscator de rufe pentru a optimiza timpul pe care, in loc sa il pierdeti intinzand haine pe uscator, il veti petrece alaturi de familie.

Share your thoughts