Reflexoterapie – un tratament la care apeleaza sute de femei

De ce este cautat tratamentul cu reflexoterapie

Reflexoterapie, cunoscuta sub numele de terapie de zona, este o alta metoda de interventie in sanatate. Procedura presupune masajul reflexiv al talpilor picioarelor, folosind tehnici specifice degetului mare, fara utilizarea de uleiuri sau lotiuni de masaj.

reflexoterapie

Reflexologia nu va vindeca niciodata o boala, deoarece medicina clasica de obicei  poate garanta aceasta vindecare. Ca si alte alternative medicale, reflexologia poate varia de la persoana la persoana.

Prin definitie, aceasta reflexoterapie presupune masarea talpilor picioarelor sau a suprafetei mainilor prin apasare pe anumite puncte pentru a avea efect asupra restului corpului. Aceste puncte reflexe corespund anumitor zone ale corpului care iti pot imbunatati sanatatea prin masaj. Reflexologii impart corpul in zece zone verticale egale, cinci in stanga si cinci in dreapta. Prin urmare, masajul trebuie facut pe picioare sau pe maini.

Beneficii ale tratamentului

Acest tratament de reflexoterapie poate aborda orice, de la dureri de cap la probleme ale sinusurilor pana la probleme de stomac. Daca va simtiti sensibil atunci cand o zona este stimulata, de obicei indica slabiciune sau un dezechilibru fizic in organul corespunzator.

Prin apasarea si manipularea in mod repetat a terminatiilor nervoase, reflexologia poate ajuta la curatarea oricaror canale energetice blocate. Se spune ca face acest lucru prin miscarea fluxului sanguin, a nutrientilor si a impulsurilor nervoase. In cele din urma, acest lucru imbunatateste sanatatea generala si echilibrul.

Alte beneficii potentiale

  • elimina toxinele din organism;
  • intareste sistemul imunitar;
  • vindeca diverse probleme;
  • stabileste echilibru energetic

Ce trebuie sa mai stii despre aceste sesiuni

O sedinta completa de reflexoterapie a picioarelor dureaza de obicei 45-50 de minute si poate fi personalizata in functie de nevoile specifice ale fiecarui pacient. Cand comunicarea dintre pacient si terapeut este dinamica, se obtin rezultate rapide in promovarea raspunsului de imbunatatire si vindecare a organismului. Se recomanda programarea sedintelor de reflexoterapie la 1-2 zile distanta pentru a obtine rezultatele asteptate.

Dupa tratament, se recomanda sa beti multa apa proaspata (ideal, cel putin 8 pahare de apa in 24 de ore) pentru a ajuta la eliminarea toxinelor din organism. De asemenea, este recomandat sa evitati alcoolul si sa consumati numai alimente fade, de preferinta carne si produse din carne, carnati si semifabricate, precum si alimente procesate.

Postați comentarii