Vacanțe în țările calde – unde poți pleca în sezonul rece?

Dacă nu îți place frigul, iar toamna te sperie de-a dreptul cu vânturile sale reci și ploile din abundență, ai o variantă extrem de plăcută de evadare: țările cu temperaturi ridicate chiar și când la noi iarna își anunță încet-încet sosirea. Dacă simți nevoia de evadare și de relaxare, alege să călătorești într-una din țările care îți pot oferi momente plăcute chiar și în afara sezonului estival. Iar printre aceste destinații se numără inclusiv Turcia și Egipt, două țări extrem de atractive care își așteaptă turiștii cu brațele deschise în orice moment.

Vacanță în Turcia, relaxare în orice perioadă a anului

Într-adevăr, cea mai bună perioadă pentru a descoperi Turcia este sezonul de vară, însă momente la fel de plăcute și relaxante poți trăi și dacă alegi o vacanta Turcia în afara sezonului estival, mai ales că poți profita și de alte avantaje. 

Condițiile perfecte pentru mare, soare și plajă sunt în iunie, iulie și septembrie, însă în sudul țării te poți bucura de căldură din martie până în noiembrie. Astfel, te poți bucura de ceea ce îți oferă locuri precum Marmaris, Antalya sau Bodrum chiar și la început de toamnă. 

În cazul în care alegi o vacanță în Turcia în afara sezonului, poți profita din plin și de prețurile mai mici, dar și de șansa de a participa la diverse evenimente culturale sau de a descoperi frumusețea meleagurilor turcești în mai multă liniște, nemaifiind aglomerația din sezonul de vârf. 

Vacanță în Egipt toamna, o alegere perfectă 

În Egipt chiar nu este recomandat să mergi vara, pentru că temperaturile sunt prea ridicate și poți simți un disconfort ridicat din această cauză. Dacă vrei să descoperi Egiptul în toată frumusețea și măreția sa, alege o vacanta Egipt în lunile de toamnă – de preferat octombrie, respectiv noiembrie. Și primăvara este o opțiune bună, dar ține cont că apa mării este încă destul de rece. 

Dacă vrei să mergi în Egipt pentru bucuria de a sta la mare, la soare, la plajă, poți merge oricând din aprilie până în octombrie. Dacă vrei să practici scufundări și alte sporturi nautice, poți vizita Egiptul chiar și în noiembrie, iar pentru a descoperi istoria și cultura Egiptului este de preferat să alegi o perioadă din noiembrie până în aprilie, pentru a evita căldura copleșitoare a verii. 

Postați comentarii