4 sfaturi pentru întreținerea corespunzătoare a macaralelor 

Ce trebuie să știi despre procesul de întreținere a macaralelor?

Macarele se află printre cele mai importante și esențiale utilaje din cadrul șantierelor de construcții. Fără acestea, construcția podurilor, a zgârie-norilor sau a proiectelor de mare complexitate ar fi considerabil mai dificilă sau chiar imposibilă, în multe cazuri. 

Din acest motiv, procesul de întreținere a acestei piese de echipament este vitală pentru a te asigura că proiectul tău va putea fi dus la bun sfârșit. Lipsa unei mentenanțe corespunzătoare a macaralelor va putea rezulta în daune semnificative, cauzate atât de apariția uzurii la nivel de rulmenți SKF sau cuplaje, cât și de defecțiunea motorului sau a pompei hidraulice și nu numai. 

Așadar, află, în cele ce urmează, care sunt aspectele pe care trebuie să le ai în vedere pentru a prelungi durata de viață a macaralei tale. 

Asigură-te că macaraua este aliniată corect 

După perioade lungi de utilizare, alinierea macaralei poate avea de suferit, cauzând aplecarea într-o parte a brațului. În această situație, brațul macaralei va provoca o tensiune excesivă asupra mașinii, punând în pericol siguranța șantierului. 

Operatorii de macara trebuie să evalueze întotdeauna macaraua înainte de a o pune în funcțiune și să apeleze la ajutor specializat în momentul în care echipamentul nu mai stă într-o poziție dreaptă. 

Inspectează lanțurile și conexiunile palanului 

Când vine vorba de lanțuri și de conexiunile care cuprind palanul, acestea ar trebui verificate periodic, pentru a depista din timp urmele de deteriorare. Cu toate că acestea sunt proiectate din materiale puternice și capabile să reziste o lungă perioadă de timp, uzura își poate face apariția, afectând durata de viață și eficiența utilajului. 

Dacă sesizezi urme serioase de rugină sau deteriorare la nivel de lanțuri, va fi nevoie să le înlocuiești cât mai curând. 

Verifică zilnic sistemele hidraulice 

Macaralele se bazează pe o mare varietate de sisteme hidraulice și mecanice pentru a funcționa. Din acest motiv, operatorii ar trebui să verifice zilnic aceste sisteme pentru a depista eventualele probleme existente. Conductele, liniile și alte componente ale macaralei sunt mult mai susceptibile la deteriorare sau scurgeri decât componentele metalice grele. 

Înlocuiește cauciucurile 

Starea cauciucurilor este esențială pentru ca echipamentul să poată transporta cu succes sarcinile mari pe șantier. Nu uita să le verifici constant de uzură și să le înlocuiești de îndată ce apar semne de deteriorare. 

Așadar, pentru a te bucura pentru cât mai mult timp de un ajutor de nădejde pe șantier, este important să analizezi constant starea macaralei și să iei măsurile necesare înainte ca uzura să cauzeze defecțiunea integrală a utilajului. 

Postați comentarii