Cum alegi vitrina frigorifica potrivita pentru nevoile tale? Cateva sfaturi

Indiferent că ai o mică afacere, care se bazează și pe vânzarea de produse alimentare perisabile, care trebuie păstrate în condiții de joasă temperatură, sau vrei doar pentru acasă, în momentul în care ai nevoie de o vitrină frigorifică, trebuie să știi la ce anume să fii atent atunci când iei decizia de achiziție.

Nu toată lumea se pricepe la vitrine frigorifice. Și e un lucru absolut normal. Nu ne putem pricepe toți la toate. O vitrină frigorifică nu este ușor de ales, întrucât trebuie să ții cont de o mulțime de factori. De la diversitatea modelelor – vitrine frigorifice orizontale sau verticale?, cu geam culisant sau cu ușă? – până la preț, capacitate, structura interiorului și așa mai departe. Gasiti vitrina frigorifica la emag dar si la alte magazine online, multe oferte speciale pentru toate buzunarele.

În plus, există vitrine frigorifice speciale, în funcție de produsele pe care ai de gând să le păstrezi la rece. Există vitrine frigorifice exclusiv pentru vinuri, vitrine frigorifice pentru înghețată, vitrine frigorifice pentru băuturi răcoritoare, vitrine frigorifice pentru mezeluri sau brânzeturi… Cum știi pe care să o iei și care este cea mai potrivită pentru tine?

O vitrină frigorifică cât de cât de calitate te poate costa minimum 1000 de lei. Prețul acesteia crește proporțional cu capacitatea și cu specificațiile extra ale vitrinei. Principalele aspecte de care să ții cont atunci când îți dorești cea mai bună frigorifică sunt: capacitatea acesteia, numărul de rafturi, consumul, dimensiunile dar și funcțiile oferite.

1. Vitrină frigorifică: capacitate și structura interiorului

O vitrină frigorifică decentă are o capacitate de depozitare de minimum 120 de litri, dar sunt modele care ajung și la peste 300 de litri. Modelul cel mai potrivit pentru tine este cel care ține cont de cât mai multe din nevoile tale. Structura internă a vitrinei frigorifice este și ea importantă, deoarece îți permite să aranjezi produsele într-un mod cât mai organizat și prin care să profiți cât mai mult de volumul total.

De asemenea, dacă e vorba de o vitrină frigorifică verticală, rafturile ar trebui să fie ușor de îndepărtat sau de relocat, nu numai pentru a face loc diferitelor produse, ci și pentru a le putea curăța mai ușor.

2. Vitrină frigorifică: funcții și specificații

La fel ca în cazul frigiderelor sau combinelor frigorifice, este foarte important ca cea mai bună vitrină frigorifică pe care o alegi să dispună de dezghețare automată, deoarece te va ajuta să scapi de foarte multă muncă suplimentară pe care o necesită dezghețarea manuală.

Totodată, nivelul de zgomot este un alt aspect pe care trebuie să îl verifici, deoarece ori tu, ori vânzătorul sau clienții vor sta destul de mult în preajma ei. Dacă e o vitrină frigorifică pentru vinuri, pe care o ții în casă, nu ai vrea ca zgomotul acesteia să nu te lase să te odihnești, nu? Nu uita nici de termostatul care ar trebui să fie reglabil, deoarece te va ajuta să alegi temperatura în funcție de nevoie.

Iar pentru că produsele tale ar trebui să fie mereu păstrate în cele mai optime condiții, optează pentru o vitrină frigorifică care să dispună de garnitură antibacteriană, concepută în mod special pentru preveni formarea bacteriilor și a mucegaiului.

3. Vitrină frigorifică: garanție

Fiind vorba de un produs nu neapărat ieftin și pe care nu-l cumperi pentru perioade scurte de timp, e de la sine înțeles că te interesează și garanția. De aceea, recomandat este să alegi să achiziționezi o vitrină frigorifică dintr-un magazin de încredere, astfel încât condițiile garanției să fie respectate. În plus, marii retaileri îți pot oferi discount-uri generoase, mai ales dacă alegi să cumperi mai mult de o vitrină frigorifică.

Postați comentarii