Ambalaje destinate protectiei expedierii coletelor

Domeniul ambalajelor inregistreaza un trend ascendent, determinat de adaptarea nevoilor consumatorilor la societatea actuala care este caracterizata de un consumerism accentuat, dar si de contextul crizei sanitare, care nu a facut decat sa accelereze lucrurile.


Exista cativa factori care au generat aceasta crestere. De asemenea, accesul tot mai mare la dispozitive mobile performante chiar si in tarile mai putin evoluate, duce la cresterea volumului de Vanzari in mediul digital. Evolutia comertului online aduce implicit, un impact asupra domeniului ambalajelor, influentand cresterea consumului. Companiile care isi doresc sa reziste noilor cerinte, trebuie sa isi adapteze reursele si consumul pentru a satisface pretentiile clientilor online. Generatia milenialilor si generatia Z reprezinta unul dintre factorii de crestere in domeniul ambalajelor, intrucat majoritatea acestora deja au intrat in campul muncii si se transforma treptat in mari consumatori de produse.


In acest context se intrevad niste noi evolutii in industria ambalajelor, fiind deja setate niste tendinte interesante precum ambalajele inteligente si atentia catre produsele prietenoase cu mediul inconjurator. Convingerile tot mai accentuate in directia protectiei mediului inconjurator, genereaza, de asemenea, un interes tot mai mare catre tehnologii de productie care sa asigure ambalaje eco – deja ambalajele flexibile, foliile stretch sunt supuse atentiei ca fiind alternative mult mai prietenoase cu mediul comparativ cu solutiile complementare.  

Daca ar fi sa analizam piata globala a ambalajelor e-commerce, am putea sa segmentam cele mai cautate produse, astfel:
> Ambalaje destinate protectiei coletelor
> Cutii din carton ondulat
> Benzi pentru lipire
> Produse destinate expedierii documentelor
> Produse consumabile pentru paletizare, fixare si umplere

Ambalajele flexibile destinate protectiei coletelor

Considerand cele de mai sus, o atentie sporita este acordata metodelor de ambalare flexibile, precum foliile stretch sau folia cu bule, care se muleaza pe orice tip de produs, cu dimensiuni atipice sau foarte mari, devenind o alternativa viabila la clasicele cutii de carton. Astfel de produse sunt disponibile deja in diverse variante pe magazine de profil dedicate ambalajelor, care pune la dispozitia clientilor sai folie stretch transparenta cu latimi mari sau folii stretch cu latimi mici, mult mai usor de manipulat, dar si folii stretch negre care permit secretizarea continutului coletelor.
Reduce-refoloseste-recicleaza este crezul care se aude din ce in ce mai des in directia industriei ambalajelor, a carei crestere galopanta ridica semne de intrebare in directia impactului asupra mediului inconjurator. De aceea, produse de ambalare precum folia cu bule, capata notorietate din ce in ce mai mare. Aceasta nu numai ca ajuta la protejarea produselor fragile, dar poate fi reciclata dupa fiecare utilizare. O folie cu bule este considerata defecta, atunci cand aproximativ 80% din bulele de aer isi pierd integritatea. Fiind un produs extrem de rezistent la actiunea mecanica, acest produs poate fi reutilizat in nenumarate randuri, de aici si caracterul eco.

Cutiile din carton

Cutiile din carton reprezinta varianta consacrata a modalitatii de ambalare, indiferent de tipul de produs la care ne gandim. Epoca moderna a dus la o diversificare a ambalajelor din carton, astfel incat azi gasim cutii pentru aproape orice tip de produs. Cresterea consumului mondial de ambalaje este impactat de trendul ascendent al industriei alimentare, care are nevoie din ce in ce mai mult de cutii pentru depozitarea si livrarea alimentelor. Cutiile existente pe piata in acest moment sunt din cele mai variate, se gasesc cutii confectionate de-a gata din carton, placi din carton dur, ambalaje din carton, separatoare din carton, tuburi din carton, cutii de carton duplex, cutii din carton pentru legume si fructe, cutii industriale, cutii clasice, cutii stantate.

Benzi adezive

Atunci cand vorbim despre cutii din carton, ne gandim si la benzile adezive atat de necesare pentru inchiderea si sigilarea cartoanelor. Oferta este generoasa si la acest capitol, existnad pe piata tot felul de benzi adezive, care sa se adapteze nevoilor fiecaruia. Exista benzi adezive care se diferentiaza, in primul rand, prin tipul de adeziv – astfel, adeziv acrilic, cauciuc sintetic sau solvent.

Produse destinate expedierii documentelor

Plicurile pentru curierat sunt niste pungi confectionate din plastic, care au castigat popularitate odata cu aparitia expeditiilor din ecommerce. Acestea securizeaza marfurile care sunt expediate protejandu-le impotriva deteriorarii. Plicurile au exterior alb si interior negru, opac si o clapeta de inchidere, care are pe partea interna un adeziv permanent care ajuta la sigilarea plicului. Astfel, continutul plicului este secretizat, atat prin opacitatea data de interiorul negru, cat si prin caracterul permanent al adezivului. Buzunarele din plastic transparent autoadezive, sunt foarte folosite pentru lipirea documentelor pe colete, usurand procesul de expediere si asigurand ca fiecare pachet ajunge la destinatarul sau.
Desi multi dintre noi asociaza cutiile de carton cu expeditia bunurilor in comertul online, multe produse sunt trimise la consumatorul final in astfel de plicuri de plastic. Adaugam aici plicurile cu bule, extrem de populare pentru cei care vor sa livreze produse fragile.
Pungile ziplock se adauga si ele optiunilor, acestea se pot utiliza atat pentru depozitarea unor marfuri de dimensiuni mici, pentru reambalare, dar si pentru prezentarea unor produse la raft. Pungile de tip zip-lock sunt foarte rezistente, ele fiind niste produse prietenoase cu mediul inconjurator, deoarece pot fi reutilizate.

Produsele pentru paletizare folosite pentru fixare si umplere, sunt la fel de folositoare ca si celelalte tipuri de ambalaje.

Fie ca discutam despre bada pentru legat care ajuta la stabilizarea marfurilor pe paleti si impiedica desfacerea lor in timpul tarnsportului, fie ca discutam despre produse care se folosesc pentru umplerea spatiilor din cutii, precum lana de lemn sau fulgii din polistiren, toate aceste produse isi gasesc utilitatea si intregesc procesul de ambalare.

Vezi oferta completa de ambalaje aici.

Postați comentarii