Analize pentru sarcina – Vezi ce spun specialistii Synlab

Maternitatea reprezinta cea mai frumoasa perioada din viata unei femei, mai ales cand aceasta ramane insarcinata pentru prima data in viata ei. Pe parcursul celor 9 luni, viitoarea mamica va experimenta extrem de multe emotii pentru prima data si va avea parte de cel mai special moment din viata ei. La fel de important este si ca aceasta sa ifi efectueze seturile de analize pentru sarcina necesare pentru a afla daca cel mic se dezvolta armonios si daca mamica este sanatoasa.

Ce analize pentru sarcina recomanda specialistii in functie de saptamani?

analize sarcina

Asa cum mentionam anterior, mamica va trece printr-o serie de schimbari majore in decursul celor 9 luni, iar schimbarile hormonale ii pot determina schimbari si la nivelul aspectului. Aceasta poate sa fie o adevarata provocare pentru anumite femei, fiind greu sa accepte noua forma a lor. Totusi, este important sa ne amintim mereu minunea de a reusi da nastere unei noi vieti.

Astfel, pe langa seturile de analize pentru sarcina necesare si recomandate, medicul specialist iti poate recomanda si o serie de suplimente alimentare pentru intarirea organismului atat pentru mamica, cat si pentru fat. Printre cele mai recomandate suplimente se regasesc fierul, calciul si multe altele utile pentru sanatate.

Asadar, printre seturile de analize pentru sarcina recomandate se regasesc si urmatoarele: Hemoleucograma, Grup sanguin, Rh, Glicemia, Uree, Creatinina, Acid uric, Sideremie, Feritina, Examen de urina (biochimie+sediment), Urocultura (atunci cand este cazul), Test screening HIV 1/HIV 2 (anticorpi + antigen p24). Antigen HBs (hepatita B), Anticorpii anti Rh (in cazul in care mama are Rh negativ, iar tatal Rh pozitiv – primul screening), dar si Profil TORCH.

Te poti programa in orice centru de recoltare Synlab!

Avand in vedere ca monitorizarea unei viitoare mamici reprezinta o importanta atat pentru ea, cat si pentru cel mic, investigatiile sunt recomandate a fi facute in fiecare trimestru de sarcina. Acestea ii vor ajuta pe medici sa observe daca exista anumite modificari anormale in organismul mamei sau daca fatul nu se dezvolta in mod normal si armonios.

Centrele si laboratoarele Synlab iti ofera o gama larga de servicii si de investigatii pentru a te asigura ca tu si cel mic sunteti sanatosi!

Postați comentarii