Avantajele echipamentelor din oțel inoxidabil în restaurante. Cum se curăță acestea?


Oțelul inoxidabil este din ce în ce mai des folosit în unitățile gastronomice, în principal datorită proprietăților sale: este rezistent la umiditate și temperaturi ridicate, nu se deformează, este durabil și garantează siguranță în utilizarea de zi cu zi.

Varietatea de mobilier și electrocasnice din oțel inoxidabil este în prezent foarte mare. În bucătăriile restaurantului vei găsi hote, mese, rafturi, dulapuri, chiuvete, un bazin inox și alte recipiente și accesorii din oțel, inclusiv oale, tigăi, boluri și cuțite. Totuși, atunci când alegi echipamente de bucătărie din oțel, trebuie să acorzi atenție produselor cu certificate internaționale care confirmă că echipamentul îndeplinește standardele europene (EN 10088) și este de înaltă calitate.

Echipamentul de bucătărie din inox îndeplinește cu siguranță toate cerințele pentru buna funcționare a restaurantului din punct de vedere practic, însă nu i se poate nega și valoarea estetică.

De ce merită să alegi accesorii din oțel inoxidabil pentru bucătăria unui restaurant?

Există o serie de avantaje diferite pentru echipamentele de bucătărie din oțel inoxidabil. Iată câteva exemple de bază:

  • Oțelul inoxidabil oferă un aspect curat, estetic și modern mobilierului și aparatelor de bucătărie și se potrivește cu orice interior. Va arăta atractiv în bucătăriile deschise clienților;
  • Suprafețele din oțel inoxidabil sunt extrem de ușor de curățat, ceea ce este important în cazul unui spalator inox, de exemplu; 
  • Mobilierul din oțel inoxidabil este capabil să reziste la temperaturi ridicate care nu afectează calitatea echipamentelor individuale și nu provoacă deformare;
  • Oțelul distribuie uniform căldura pe întreaga sa suprafață, fără a o acumula într-un singur loc, ceea ce crește semnificativ nivelul de siguranță în timpul utilizării;
  • Este ecologic pentru ca este 100% reciclabil și poate fi folosit zeci de ani;
  • Nu reacționează cu acizii, ceea ce crește nivelul rezistenței sale și previne coroziunea.

Cum se curăță echipamentele din oțel inoxidabil?

Oțelul inoxidabil este un material unic, special. Pe de o parte, are multe avantaje care îl fac o materie primă perfectă pentru condițiile de bucătărie. Pe de altă parte, se murdărește rapid – poți vedea fiecare amprentă sau reziduuri de apă de pe el. Mai mult decât atât, suprafața sa este extrem de delicată și poate fi deteriorată sau zgâriată foarte ușor dacă este manipulată necorespunzător. Deci, cum să cureți eficient și în siguranță elementele din oțel?

Pentru curățarea oțelului trebuie folosite numai cârpe și bureți moi și delicate. Agenții de curățare mai ascuțiți ar putea zgâria suprafața, lăsând urme inestetice.

Același principiu se aplică detergenților – dacă te hotărăști să-i folosești, alege lichide delicate, niciodată prafuri de curățat. O soluție bună poate fi achiziționarea unui preparat conceput special pentru îngrijirea oțelului inoxidabil în bucătărie. Atunci ești sigur că acest agent nu va dăuna elementelor de oțel, dar le va curăța și le va păstra în stare perfectă.

Postați comentarii