România în top 3 la nivel european cu folosirea plăților digitale în transportul public

România excelează la capitolul plăți contactless în transportul public la nivel european, ocupând locul 3 într-un clasament făcut de Visa în 2021. Amplasarea dispozitivelor mPOS sau unattened în autobuzele din transportul local face posibilă plată digitală în tranzit.

Modernizarea infrastructurii de plăți este în vizorul administrațiilor publice din tot mai multe orașe. Indiferent de mărime, municipiile optează pentru o alternativă de plată digitală pe care să o integreze în mobilitatea urbană.

Cererea crescută pentru plăți contactless a apărut ca tendință în urma izbucnirii pandemiei. Eforturile oamenilor de a respecta cât mai strict regulile de igienă, i-au condus către plățile fără contact. Noile nevoi aduse de pandemie au accelerat adoptarea plăților digitale și au schimbat comportamentul de plată al românilor, care au descoperit avantajele plăților digitale. Ulterior, tot mai multe entități bancare au început să furnizeze servicii financiare digitalizate.

Cât de extinsă este tehnologia contactless în România

Cele mai consistente încasări, într-o creștere constantă lunară, în autobuzele publice din România sunt aduse de orașele Cluj-Napoca și București. În decembrie 2020, deținătorii de carduri Visa au realizat aproximativ 900 mii de tranzacții contactless în mijloacele de transport comun la nivel național. Românii au fost receptivi și deschiși cu în ceea ce privește trecerea către plăți digitale datorită avantajelor lor. 

Care sunt motivele pentru care tot mai mulți români optează pentru plăți digitale? 

Plata fără contact oferă o experință mai bună și mai ușoară de vreme ce călătorii își reduc timpii de așteptare la case sau automatele de bilete. Singurul efort depus de călători constă în apropierea cardului de terminal. Rapiditatea de procesare a plății este un alt avantaj, în special când tranzacția durează doar 10 secunde cu MonePOS. Procesul de plată simplificat și rapid reduce ulterior aglomerația din mijloacele de transport. Amplasarea unei metode de plată digitală nu constrânge călătorii să poarte bani cash la ei.

Proiectul MonePOS by AROBS este un terminal POS portabil, ideal pentru autobuzele din transportul local. Având dimensiuni reduse și o greutate ușoară, MonePOS poate fi amplasat oriunde în autobuz. Plata contactless este procesată în doar 10 secude, iar bonul care să ateste cumpărarea biletului poate fi accesat prin scanarea unui cod QR. 

MonePOS este ideal pentru industriile de mobilitate printre care se numără transportul public sau privat, taximetrie, food delivery, FMCG sau curierat. Mai multe detalii pe site-ul nostru https://monepos.ro/plata-contactless-in-transportul-local/ 

Postați comentarii