Avantajele taierii cu laser pentru industrie

Laserele sunt surse inovatoare de radiații cu fascicule puternic concentrate și constau dintr-un mediu laser activ, un sistem de pompare și un rezonator, un sistem de oglinzi sau alte elemente optice. În acest caz, laserele sunt în funcție de forma semnalului (cu undă continuă sau cu impulsuri laser) pot fi subdivizate și tipul de mediu laser (gaz, colorant, lasere solidă sau FEL). Cu toate acestea , funcționalitatea tipurilor individuale de laser este aceeași , deoarece amplificarea luminii se realizează prin absorbția și emisia de energie. Aceasta este grupată prin rezonator, motiv pentru care se generează un fascicul laser cu o densitate mare de putere în timpul procesării .

Tăierea cu laser aparține grupului de procese de tăiere și permite procesarea fără contact a aproape tuturor grupurilor de materiale. O gamă largă de sarcini de tăiere pot fi realizate la cel mai înalt nivel de calitate. Indiferent dacă prelucrează materiale în formă de plăci sau geometrii tridimensionale – laserul permite tăierea precisă a micrometrului în metal, plastic, hârtie sau piatră și este greu de învins din punct de vedere al preciziei. Dezvoltarea unor lasere cu fibre inovatoare a făcut tăiere cu laser cel mai economic procesului de așchiere, în special în domeniul prelucrării tablei fine , deoarece cele mai variate contururi pot fi produse la mari viteze de tăiere și cea mai mare parte fără post-procesare.Exemple tipice de aplicații sunt producția de tăieturi tehnice cu laser , capace, semifabricate rotunde sau prelucrarea tuburilor și multe altele.

(P) Descopera si gama noastra de conveioare, rampe egalizare si lifturi hidraulice pe www.skbs.ro

Laserul este un instrument de înaltă tehnologie pentru tăiere, sudare, găurire sau etichetare cu o gamă largă de aplicații posibile. Dar veniți doar cu tăierea cu laser a întreguluiAvantajele acestei tehnologii inovatoare de purtat. În timpul procesului de prelucrare, un fascicul laser combinat este folosit ca instrument de tăiere, care este generat folosind gaze (lasere cu gaz) sau cristale (lasere cu stare solidă). Acest fascicul laser intens este amplificat de un sistem de lentile, cum ar fi o lupă și focalizat precis pe o mică zonă a piesei de prelucrat, motiv pentru care se creează o densitate mare de energie. Ca rezultat, materialul se topește sau se evaporă în acest moment și procesul de tăiere începe de-a lungul conturului piesei. Apoi, materialul îndepărtat este suflat din gaură de un jet de gaz care iese din duză împreună cu fasciculul laser. Puterea laserului și viteza de tăiere trebuieacesta trebuie să fie adaptat materialului și grosimii materialului care urmează să fie prelucrat, altfel pot apărea bavuri sau arsuri pe muchia de tăiere. Pe măsură ce grosimea materialului crește, puterea laserului trebuie mărită și viteza de tăiere redusă pentru a obține rezultate optime cu tăierea cu laser. Informații despre alte procese de fabricație pot fi găsite pe www.laserprocessing.ro

Postați comentarii