Prin ce metoda apreciaza specialistii din spatele anuntului “cumpar bijuterii vechi” valoarea acestora?

Din ce in ce mai multe detinatoare ale bijuteriilor vechi sunt curioase sa afle adevarata valoare a acestora, raspunzand la anuntul “cumpar bijuterii vechi”.Odata ce o afla, se arata dispuse sa isi vanda inelul mostenit de la bunica sau brosa strabunicii, ori chiar colierul de aur cu pietre pretioase purtat de generatii in familie, in favoarea unei sume de bani mai mult decat generoasa.

Bijuteriile vechi sunt de multe ori mai valoroase decat cele noi sau de brand, au un aspect deosebit, majoritatea sunt lucrate la comanda sau modelele sunt atat de vechi si de rare, incat pretul platit va fi unul pe masura.

Definitia bijuteriilor vintage si valoarea lor, stabilita de persoanele din spatele anuntului “cumpar bijuterii vechi

Magazinul de antichitati HQZ ofera detinatoarelor de bijuterii vechi posibilitatea de a primi un pret bun pentru piesele mostenite de mai multe generatii. In contextul economic actual, in care oamenilor de rand le este din ce in ce mai greu sa isi plateasca datoriile sau sa isi cumpere ceva in casa fara a face un credit, sunt foarte multe persoane care iau decizia de a-si oferi bijuteriile vechi spre vanzare.

Bijuteriile vintage, conform criteriilor folosite de specialistii Hqz.ro, sunt bijuteriile care au cel putin 30 de ani vechime. Cu alte cuvinte, termenul poate fi atribuit oricarei bijuterii de dinainte de 1990. Termenul vintage este cel mai comun, pentru ca acesta cuprinde colectii de bijuterii din mai multe perioade, inclusiv din anii 1800.

Cele mai multe bijuterii vechi se evalueaza in functie de urmatoarele criterii:

  • Vechime

Bijuteriile vechi pot fi vintage sau antice. Modelele vintage sunt mai recente, din ultimul secol. De regula, sunt produse in masa, in timp ce modelele antice pot data de cateva secole.

Cumpar bijuterii vechi | Antichitati HQZ | Hqz.ro

cumpar bijuterii vechi

  • Stare

Bijuteriile vechi trebuie sa fie in stare buna atunci cand sunt vandute, sa nu fie rupte, foarte deteriorate, cu pietrele pretioase sau semipretioase sarite sau cu incheietori nefunctionale.

  • Stil

Bijuteriile pot fi incadrate in mai multe stiluri, apartinand perioadei Georgiene – care sunt extrem de rare si executate manual, perioadei Victoriene – cu gravuri de aur, diamante si pietre pretioase, sau Art Nouveau – cu stiluri decorative favorizate de artistii Edwardieni.

Postați comentarii