Becuri LED | Cate din aceste avantaje cunosti?

Afla mai multe despre becuri led

Avand in vedere viteza si evolutia actuala a domeniului tehnologiei, nu este de mirare ca si domeniul iluminatului de masa a facut un pas inainte cu deja celebrele becuri LED. Se bucura de un set urias de avantaje fata de toate celelalte tehnologii dezvoltate si utilizate anterior, de la consum la eficienta si chiar ecologie.

Aceste becuri led sunt de fapt produse cu tehnologie noua, a caror denumire provine din engleza „light-emitting diode”, care inseamna dioda emitatoare de lumina.

Puterea unor becuri LED:

becuri led

Dupa cum probabil v-ati dat seama din ceea ce am spus mai devreme, unele becuri LED emit lumina diferita de unele becuri incandescente. Nu vorbim in mod specific despre putere deoarece nu este foarte reprezentativa in acest caz.

In mod paradoxal, aceste becuri LED necesita mai putina energie pentru a raspandi corect lumina. Vom da un exemplu concret. Asadar, un corp de iluminat de la Led Concept de pana la 12 wati echivaleaza cu puterea unui bec clasic cu incandescenta cu o putere de peste 60 de wati.

Pentru a determina luminozitatea oferita de doua obiecte, gasiti pur si simplu numarul de lumeni. In medie, un bec LED de 20 de wati este format din aproximativ 1.600 de lumeni. Asta inseamna ca este echivalentul unui bec clasic cu o putere de 100 de wati.

Avantajele necunoscute ale unor becuri led

Ceea ce nu stii despre aceste becuri LED este ca procesul repetat de oprire si pornire nu le va afecta. Acesta este de fapt un avantaj major, deoarece modelele mai vechi de becuri se pot arde brusc chiar si in cel mai inoportun moment, necesitand inlocuire imediata.

Un alt lucru probabil mai putin cunoscut este ca se aprind instantaneu si nu dureaza mai mult pentru a atinge intensitatea maxima a luminii decat orice alta forma de iluminare. Un bec LED de 20 de wati face aproximativ 1.600 de lumeni. Asta inseamna ca este echivalentul unui bec clasic cu o putere de 100 de wati.

De asemenea, deoarece au o durata de viata mai lunga si nu trebuie inlocuite atat de des, deoarece nu necesita gaze sau materiale potential periculoase pentru mediu in compozitia lor, din fericire unele becuri LED sunt foarte „verzi” pentru cei interesati de starea oamenii pamantului.

Postați comentarii