Beneficiile serviciilor de debitare cu laser in Romania

Tăierea cu laser este una dintre cele mai economice tehnici de tăiere a metalelor care există astăzi. Cu optimizarea corectă a parametrilor de tăiere și întreținerea regulată a tăietorului cu laser, tăierea cu laser a tablelor oferă o calitate ridicată a tăierii. Pe lângă utilizarea lor pentru tăierea metalului, laserele pot tăia materiale precum plastic, lemn, sticlă și alte materiale .

Cu toate acestea, este foarte important să puneți o întrebare despre principalele avantaje, și anume erorile de tăiere cu laser. Pentru unele materiale precum metalele, tăierea cu laser reprezintă cea mai bună tehnică de tăiere, în timp ce pentru alte materiale această metodă este singura alternativă. Se pune întrebarea, care sunt avantajele și dezavantajele acestui tip de tăiere?

În plus față de viteză și precizie, unul dintre principalele avantaje ale tăierii cu laser a metalului este că nu există contact între instrumentul de tăiere și materialul de tăiere. O problemă majoră cu alte tehnici convenționale de tăiere este temperatura, care poate deteriora materialul. Din cauza gazului auxiliar și a celor de mai sus, această problemă aproape nu există în tăierea cu laser.

Dintre celelalte avantaje ale tăierii cu laser a metalului, merită subliniat:

  • Tăierea cu laser poate fi utilizată nu numai pentru tăierea metalului, ci și pentru plastic, ceramică, lemn și sticlă.
  • Pe lângă tăiere, tehnologia laser poate fi utilizată și pentru gravare.
  • Procesul de tăiere cu laser are loc cu o intervenție minimă a operatorului
  • Eficiență ridicată

Tehnologia tăierii cu laser se bazează pe faptul că materialele sunt tăiate prin intermediul unei radiații laser constante sau pulsate.

Stantarea cu laser poate crea motive fine care au doar dimensiunea unei scobitori.
Etichetele individuale funcționează foarte bine cu tăierea cu laser.
Cu tăierea cu laser, laserul arde motivul dorit în hârtie sau alt material.
Stantarea cu laser poate crea motive fine care au doar dimensiunea unei scobitori.
Etichetele individuale funcționează foarte bine cu tăierea cu laser.
Cu tăierea cu laser, laserul arde motivul dorit în hârtie sau alt material.


Tăierea se face prin ablație materială. Care descrie îndepărtarea materialului prin încălzire.

În funcție de materialul care trebuie tăiat, parametrii radiației laser trebuie să fie stabiliți corespunzător. Ajustarea iradianței și a duratei pulsului este de o importanță crucială.

Sunt utilizate diferite sisteme laser care permit îndeplinirea cerințelor speciale ale diferitelor materiale. Dimensiunea alergării și cerințele de calitate sunt, de asemenea, importante atunci când alegeți sistemul laser potrivit.

www.laserprocessing.ro

Postați comentarii