SKBS ROMANIA-Sisteme de conveioare

Există astăzi o gamă largă de sisteme de transport pe piață. Unii folosesc curele, în timp ce alții folosesc sisteme de vid. Unele sunt fabricate din oțel inoxidabil, în timp ce altele sunt fabricate din plastic. Pentru a vă ajuta să vă restrângeți căutarea mai eficient pe piața aglomerată, am creat un ghid pentru trei dintre cele mai importante sfaturi pentru alegerea sistemului de transport adecvat pentru unitatea dvs.

Cunoașteți-vă produsul
Produsul pe care trebuie să îl transportați pe banda rulantă joacă cel mai mare rol în alegerea unui sistem. Mai exact, greutatea, materialul și dimensiunile de bază (lungime, lățime, înălțime) ale produsului sunt ceea ce trebuie să luați în considerare.

Motivul pentru aceasta este că trebuie să vă asigurați că componentele sistemului dvs. de transport, cum ar fi centura, motorul și șinele de ghidare, pot deplasa produsul fără a rupe sau împiedica în vreun fel performanța acestora. Asigurați-vă că specificațiile pentru sistemul de transport pe care îl alegeți se potrivesc cu articolele pe care trebuie să le transporte. De exemplu, industria auto necesită transportoare aeriene pentru piese auto în mișcare, cum ar fi ușile, în timp ce alte industrii necesită pur și simplu transportorul dvs. cu bandă medie, care de obicei nu este capabil să transporte încărcături grele.

Dimensiunea facilității
În afară de a ști dacă transportorul poate manipula produsul dvs., trebuie să vă asigurați că instalația dvs. poate manipula transportorul. Pentru început, trebuie să vă asigurați că instalația dvs. este suficient de înaltă și suficient de spațioasă pentru a se potrivi sistemului transportor de care aveți nevoie. Dacă nu aveți spațiul disponibil pentru un singur transportor, va trebui să vă mulțumiți cu un sistem mai mic. Cu toate acestea, problema spațiului disponibil merge mai departe decât simpla necesitate de a se potrivi sistemului în sine. De asemenea, trebuie să vă gândiți la accesibilitatea angajaților, a lucrătorilor de întreținere și a echipajelor de curățenie.

Protocoale de curățare
Luați în considerare cât de des trebuie să igienizați transportoarele, deoarece nu toate transportoarele pot suporta același nivel de curățare. Unele sisteme de transport pot suporta doar cantități minime de ștergere manuală, în timp ce altele pot rezista la curățări mai frecvente cu substanțe chimice. De exemplu, instalațiile de fabricare a alimentelor trebuie să curățeze în mod regulat sistemele de transport în mod regulat pentru a combate contaminarea. Din acest motiv, oțelul inoxidabil este unul dintre cele mai populare materiale utilizate pentru manipularea materialelor în vrac. Este ușor de curățat, accesibil, durabil și rezistent la coroziune și la temperaturi ridicate. Cu toate acestea, nu toate instalațiile au nevoie de sisteme transportoare de acel nivel.

După cum puteți vedea, atunci când vine vorba de sfaturi pentru alegerea sistemului de transport adecvat, în cele din urmă se rezumă la ceea ce aveți nevoie de transportorul zilnic, de la curățare la greutatea produsului și nu numai. Acesta este motivul pentru care există atât de multe tipuri diferite de transportoare pe piață. Înarmat cu aceste informații, ar trebui să puteți restrânge căutarea mai ușor.

www.skbs.ro

Postați comentarii