Beton amprentat versus asfalt. Ce sa alegeti?

Exista mai multe diferente intre betonul amprentat si asfalt, in in continuare vom prezenta unele din cele mai importante.

– Betonul amprentat este mai adecvat pentru vremea ploioasa

Pavarea cu asfalt nu este atat de rezistenta la ploaie ca si betonul amprentat. Acest lucru se intampla din cauza ca asfaltul este realizat dintr-un amestec de uleiuri, care se separa cand se expune la apa si umiditate. De aceea, apar deseori cratere in asfapt. Chiar si dupa instalarea asfaptului, ploaia si zapada pot intra in fisurile de pe suprafata asfaltului, degradand lent materialul si largind astfel fisurile la temperaturi de inghet.
Asfaptul se poate topi cand afara este foarte cald (poate ajunge sa va pateze incaltamintea). Lumina soarelui usuca materialul in timp, ceea ce duce la fisuri foarte inestetice.

In comparatie cu asfaltul, betonul are o performanta mult mai buna atunci cand este expus elementelor – nu doar in timpul instalarii, dar si in timp. Cu toate ca nu este recomandat sa turnati beton intr-o zona neprotejata in timp ce ploua, apa nu va dauna betonului – cel putin nu atat de mult cum se intampla in cazul asfaltului. De-a lungul timpului, betonul este mai rezistent in fata ploii si radiatiilor ultraviolete, mai ales daca este intretinut in mod corespunzator.

– Cei care cumpara o casa prefera una cu alei din beton

Deci betonul este mai costisitor comparativ cu asfaltul, atunci cand ne referim la instalare, in general aceasta investitie merita. Nu doar ca veti economisi bani in timp, datorita costurilor de intretinere mai mici, dar o alee din beton este mai atragatoare pentru cumparatori daca intentionati sa vineti casa. Acest lucru este justificat de durabilitatea betonului, a intretinerii minime si faptului ca este mult mai atragator din punct de vedere estetic.

Puteti maximiza avantajele pe care le ofera o alee din beton amprentat asupra proprietatii dumneavaostra, optand pentru un design decorativ personalizat. O alee cu beton amprentat, vine finisata va oferi potentialilor cumparatori o prima impresie excelenta asupra casei dumneavoastra.

– Cand vorbim de beton amprentat, aveti o multime de optiuni de proiectare

Suprafetele de asfalt sunt denumite in mod obisnuit puncte negre, dintr-un motiv foarte bine intemeiat. Din cauza metodelor utilizate in aplicarea sa (rulare si comprimare), asfaptul are optiuni limitate de culori este dificil de personalizate. Desi ofera o gama restransa de culori, el tinde sa aiba nuanta inchisa.

In schimb betonul este mult mai ofertant si mai usor de personalizat. Poate fi colorat, nuantat, colorat, gravat, marcat periat etc.  

Postați comentarii