Calculatoarele refurbished – merita oare sa fie achizitionate?

Marile companii de pe piata achizitioneaza laptopuri noi pentru angajati la fiecare 2 ani. Modelele vechi sunt restituite producatorului, iar cele care se afla intr-o stare perfecta de functionare sunt recomercializate pe piata. Suna interesant?

Ei bine, acestea sunt celebrele calculatoare refurbished care ofera aceleasi functii si proprietati, la un pret mult mai mic. Consumatorii ar trebui stie mai multe lucruri despre avantajele oferite astfel incat sa se poate bucura de o oferta de neratat.

Avantajele si dezavantajele calculatoarelor refurbished

Asadar, in topul avantajelor se afla pretul de achizitie. Modelele refurbished sunt si cu pana la 50% mai ieftine fata de modelele noi. Din punct de vedere al performantelor, acestea se ridica la acelasi nivel, calculatorele fiind atent verificate inainte de a fi scoase din nou pe piata. Astfel, clientii au parte de aceeasi calitate, la un pret accesibil oricarui buzunar.

Calculatoare second hand | Calculatoare refurbished | It-Sh.ro

calculatoare refurbished

Un alt mare avantaj il reprezinta licentele Microsoft Windows Refurbished care sunt instalate. Toate produsele vin insotite de un sistem de operare, dar si de accesoriile necesare unei bune functionari.

In plus, modelele reconditionate sunt mult mai sigure decat calculatoarele second hand. Acestea sunt cumparate direct de la producator, vin insotite de o garantie extinsa si sunt intr-o perfecta stare de functionare.

Achizitionarea unor modele la mana a doua se poate dovedi a fi extrem de riscanta, mai ales atunci cand vanzatorul este o persoana fizica. Inselaciunile sunt frecvente in mediul online, iar cumparatorii trebuie sa aiba mare grija de unde decid sa cumpere.

It-Sh.ro, spre exemplu, este un magazin online care vinde produse importate direct din Franta, Anglia, Germania si Olanda. Acestea reprezinta stocuri nevandute sau refurbished de la companii mari din aceste tari. Absolut toate produsele sunt testate si curatate inainte de a fi livrate clientilor.

Exista insa si unele dezavantaje de care clientii trebuie sa tina cont. Modelele reconditionate au o probabilitate mai mare de a se defecta decat modelele noi datorita faptului ca au un deja un rulaj in spate. De asemenea, se pot dovedi a fi incompatibile cu unele programe recent aparute pe piata.

Postați comentarii