Cand devine durerea o urgenta stomatologica?

Unul din cele mai importante si mai solicitate servicii stomatologice din cadrul cabinetelor de specialitate este urgenta stomatologica. Aceasta implica nu numai leziuni ale elementelor componente ale cavitatii bucale, ci si durerea greu de suportat, sangerarea, inflamatiile si infectiile. Cele mai des intalnite urgente stomatologice sunt cele provocate de accidente sau de infectii.

Cu siguranta, prezenta intr-o clinica stomatologica Plaza Dent este optiunea ideala a pacientilor bucuresteni care doresc sa scape de durere si de pericolele pe care le implica o afectiune.

Medicii stomatologi de la https://plazadent.ro/ le recomanda pacientilor sa nu stea prea mult pe ganduri si sa se prezinte de urgenta la medic daca au simptome neplacute, pe care nu le pot stapani nicicum.

Care sunt urgentele stomatologice

Cele mai des intalnite urgente stomatologice implica durerea acuta a maxilarelor si a dintilor, dar si durerea insuportabila la masticatie sau la alimentele prea calde sau prea reci. De cele mai multe ori, pacientii se prezinta la medic atunci cand li se umfla fata, gingia sau diferite zone din cavitatea bucala, cand sufera o fractura dentara din cauza unui incident neplacut sau cand exista sangerari abundente ale cavitatii bucale.

Urgente stomatologice | clinica stomatologica Plaza Dent | plazadent.ro

urgente stomatologice

De asemenea, pacientii trebuie sa ia in calcul si schimbarea culorii unuia sau mai multor dinti in urma unui traumatism, dar si inflamarea gingivala. Dintii mobili care provoaca durere reprezinta un semn important ca pacientii au nevoie de o vizita la stomatolog. Cei care nu sunt siguri ca problema cu care se confrunta reprezinta o urgenta stomatologica, trebuie sa ia in calcul un singur simptom: durerea acuta. Spre exemplu, pacientii care sufera un accident la nivelul unui dinte si ajung la medic la timp, au oportunitatea de a nu-l pierde. Leziunile in zona bucala si faciala pot afecta atat starea de bine, cat si starea generala de sanatate a pacientului.

Ce trebuie sa faca pacientii in cazul unei urgente stomatologice

In cazul in care se confrunta cu o urgenta stomatologica, pacientii trebuie sa mearga la medicul stomatolog. Inainte de a face acest pas, acestia pot sa clateasca cu apa, sa isi curete gura de sangele rezultat in urma unei fracturi si sa nu intre in panica. In cazul unui abces dentar localizat la radacina unui dinte se recomanda prezentarea de urgenta la cabinet unde medicul va prescrie un tratament cu antibiotice.

Tu ce parere ai?