Cand se recomanda efectuarea unor analize pentru imunitate pentru un adult?

Sistemul imunitar joaca un rol important si esential in organism, intrucat acesta are capacitatea de a se apara impotriva virusurilor, bacteriilor si parazitiilor. Efectuarea in mod periodic a seturilor de analize pentru imunitate iti va determina daca te situezi in peramterii normali si daca testele au rezultate ce indica o stare de sanatate buna. Coprul uman este construit intr-un mod fascinant din punct de vedere fiziologic, avand capacitatea de a retine antigenul intalnit pentru prima data si de a-l ataca a doua oara cand se intalneste cu acesta in organism.

Ce factori pot influenta rezultatele unor analize pentru imunitate?

analize imunitate

Unul dintre principalele roluri pe care le are sistemul imunitar este cel de a apara corpul de diverse bacterii, ciuperci, substante toxice, virusuri sau alte corpuri straine cu care poate sa ia contact, rolul fiind de a le elimina. In momentul in care acest functioneza la capacitati maxime si fara alte nefunctionalitati, putem specifica faptul ca acesta se poate lupta chiar si cu cele mai dure forme de atacatori, precum ar fi si celulele canceroase care isi pot modifica structura si forma.

Efectuarea unor analize pentru imunitate reprezinta un bun mecanism de a te ajuta sa te afli la curent cu starea ta de sanatate si de a te apara impotriva agentilor patogeni, paraziti, bacterii si multe alte celule ce formeaza sistemul complementar. Pentru pacientii care au nevoie sa efectueze aceste teste cat mai rapid si cauta un laborator specializat in acest sens, centrele de recoltare Synlab iti pun la dispozitie cate o locatie in apropriere de tine, dar si un personal cu experienta si foarte empatic.

Ce agenti compun acest sistem?

Daca iti vei efectua seturile de analize pentru imunitate, vei remarca faptul ca acest mecanism este format din mai multe tipuri de celule, fiecare avand functiile si proprietatiile sale particulare. Astfel, cele mai important fiind globulele albe, acestea circuland prin sange si avand rolul de a te proteja impotriva infectiilor distrugand substantele toxice ce tocmai au intrat in organism.

Pe langa existenta acestora, amintim si prezenta citochinelor, limfocitelor, celulelor B si celulelor T, acestea contribuind pe deplin la mentinerea unei stari bune de sanatate. Astfel, asigura-te ca esti mereu conectat cu organismul tau si cu semnalele pe care ti le transmite in mod permanent. Fii atent la sanatatea ta si fa-ti investigatiile la timp!

Postați comentarii