Vrei sa-ti faci un tatuaj? Ce trebuie sa stii in acest punct

Tatuajul. Un subiect tabu pentru multi, dar foarte interesant, placut si motiv de lungi discutii pentru altii. Sunt persoane carora le plac tatuajele, dar sunt si persoane carora nu le plac. 

Tatuajul este un tip de arta, un mod de a-ți imprima pe piele un moment important ce te-a marcat. Acest desen pe piele trebuie sa te reprezinte atat in momentul in care a fost realizat, cat si peste ani. Este o decizie importanta pe care trebuie sa o analizati din mai multe unghiuri.

Incercati sa evitati momentele in care doriti sa va faceti un tatuaj nesemnificativ sau sa desenati pe piele un moment care nu cantareste atat de mult in viata voastra. Peste ani veti fi nevoit sa refaceti acest tatuaj sau sa-l acoperiti, iar procedura nu este una la fel de simpla ca in cazul tatuarii pentru prima data.

In plus, incercati sa alegeti doar saloanele de tatuaje care au suficienta experienta. Artistii care reprezinta acel salon trebuie sa fie cunoscuti in randul persoanelor impatimite de tatuaje

Aspecte de care trebuie sa tii cont daca vrei un tatuaj

Daca vrei sa-ti tatuezi ceva anume pe o parte a corpului, tine seama de urmatoarele aspecte, in special daca esti la prima experienta de acest fel.

 • Alege un tatuaj mic. Trebuie sa vezi gradul de toleranta al pielii, derularea procesului, cum se vindeca etc.
 • Daca toleranta la durere este mica, nu alege zona coastelor, a coatelor, zona inghinala sau spatele genunchilor. Aceste zone sunt mult mai sensibile.
 • Exista riscul ca vremea sa afecteze tatuajul. Mai exact expunerea la soare sau inotul frecvent si de durata. 
 • Nu alege preturi mici sau saloane de o calitate indoielnica. Doar, este vorba despre corpul tau. 
 • Fa cercetari privind persoana care te va tatua. Vezi ce stil are, ce parere au altii despre el, in special cei care au beneficiat de un tatuaj. 
 • Alege un model de tatuaj care sa te reprezinte. Sa te inspire. Nu alege fara sa gandesti. Un tatuaj poate fi inlaturat, este adevarat, dar cu foarte mare greutate. Iar indepartarea este mai dureroasa decat realizarea tatuajului.
 • Exclude fata. 
 • Roaga pe cineva sa te insoteasca. Te vei simti confortabil. 
 • Pregatirea psihica, pentru durere, dar si pentru ca va fi ceva permanent pe corpul tau. 
 • Consulta un medic. Stilul de viata afecteaza pielea, asa ca inainte de a face un tatuaj discuta cu un medic. 
 • Cauta un tatuator profesionist, cu experienta si succes in meseria lui. Chiar daca este costisitor, rezultatul va fi diferit si apreciat. Te vei putea consulta cu acesta in prealabil, pentru ca va fi in masura sa-ti acorde cele mai bune sfaturi. Pune intrebari celui care tatueaza despre sterilizare. Igiena este cea mai importanta. 
 • Alege un tatuaj simplu si frumos, cu semnificatie pentru tine. Less is more!
 • Alege un salon de calitate cu profesionisti atenti la clientii lor. Un salon de calitate iti va proteja si sanatatea. 

Inainte de a merge la salon, informeaza-te despre procedura completa, despre documente si plata, despre momentul in care vei fi pe scaunul din salon. 

In prealabil, zona corpului ce va fi tatuata va fi curatata cu alcool. Se folosesc metode moderne de aplicare a tatuajului. O masina fax termic pentru aplicarea sablonului, fapt care economiseste timp important de lucru, prin introducerea designului de tatuaj in masina care-l va transfera pe o hartie termica speciala in cateva secunde. 

Urmeaza aplicarea modelului pe piele. Pentru umezirea pielii se folosesc sapun si apa sau deodorant stick. Ulterior se aplica un unguent pentru a incepe tatuarea propriu zisa, tocmai ca procesul sa nu fie foarte dureros. Dupa primul minut, pielea se va obisnui cu durerea. Dupa aplicarea tatuajului, se va folosi un unguent si un bandaj care va fi purtat la recomandarea persoanei care a realizat tatuajul. Acesta te va informa cu privire la ce trebuie sa faci ca rana sa se vindece rapid si la modul de ingrijire si intretinere a tatuajului. 

Cum intretii tatuajul dupa ce a fost aplicat

Aplici pe zona respectiva ulei cu un continut mare de vitamina E

 • Fara apa fierbinte pe tatuaj
 • Fara expunere la soare in primele zile
 • Evita baile fierbinte si mersul la piscina

Un tatuaj mic, simplu, dar cu o semnificatie aparte pe care doar tu trebuie sa o cunosti va fi un semn distinctiv. 

Este adevarat, nu ai nevoie de tatuaje pentru a te diferentia, insa daca ai luat aceasta decizie alege un model placut, nu prea mare, nu extravagant. 

Nu uita, LESS IS MORE!

Postați comentarii