Cand si de ce sa aleg un fotoliu rulant manual?

Persoanele care sufera de diferite afectiuni care le impiedica sa se deplaseze nu mai sunt condamnate la o viata petrecuta intre patru pereti. Acest lucru se datoreaza diferitelor tipuri si modele de fotoliu rulant, care au fost dezvoltate astfel incat sa se potriveasca in orice afectiune si pentru orice grad de handicap.

In acest fel, persoanele cu dizabilitati locomotorii pot efectua aproape toate activitatile pe care le poate face si o persoana cu capacitati complete de deplasare, ducand o viata aproape normala. Unul dintre cel mai des utilizate tipuri de fotoliu rulant este cel manual.

In ce situatii se potriveste fotoliul rulant manual?

Caruciorul rulant manual este un dispozitiv ortopedic ce poate fi folosit atat de persoanele care se afla in imposibilitatea de a se deplasa pe propriile picioare, din cauza unor probleme medicale, cat si de cele care se afla in imposibilitatea temporara de a-si folosi picioarele fie din cauza unui accident, fie din cauza unei interventii chirurgicale complexe.

Fotoliu rulant | Carucior rulant | MagazinuloOrtopedic.ro

fotoliu rulant

Ceea ce trebuie mentionat referitor la acest tip de fotoliu rulant este faptul ca pentru deplasare este necesar fie sa il actioneze o persoana insotitoare, fie utilizatorul sau sa se afle intr-o stare de sanatate care nu i-a afecta si forta bratelor.

Cu toate acestea, datorita unui astfel de dispozitiv ortopedic, oamenii cu handicap locomotor se pot bucura de o oarecare libertate de miscare si chiar independenta.

De ce ar trebui alese fotolii rulante manuale?

Chiar si cand vine vorba despre fotoliile rulante manuale, acestea pot fi impartite in mai multe categorii, deoarece exista mai multe modele si tipuri din aceste dispozitive medicale.

Fie ca prefera un scaun rulant sport, cu roti mari si rezistente, care permite folosirea pe orice tip de teren, fie ca isi doresc unul pliant, care sa le permita sa calatoreasca fara mari impedimente, pot gasi modelul de scaun cu rotile la MagazinuloOrtopedic.ro.

Astfel ca orice grad de handicap locomotor ar avea unii oameni, chiar si cele mai avansate dizabilitati, pot fi ameliorate prin folosirea unui scaun rulant potrivit nevoilor si afectiunilor de care sufera.

Postați comentarii