Care sunt costurile pentru o nuntă la cort, comparativ cu una la restaurant?

Nunta este una dintre cele mai importante evenimente din viața fiecărui om în parte. Nunta semnifică unirea a două suflete ce s-au decis să formeze o familie. Este o ocazie care adesea este sărbătorită alături de întreaga familie.

Când vorbim despre organizarea sa, poate fi o adevărată bătaie de cap. Trebuie să avem în vedere absolut fiecare detaliu ce poate să creeze o atmosferă perfectă pentru o zi de neuitat, ce va rămâne întipărită în mintea fiecărui invitat.

Nunta la cort vs. nunta la restaurant

În funcție de ceea ce ne dorim, nunta o putem organiza la un restaurant, dar mai există o variantă mai versatilă, aceea fiind nunta la cort. Aici vor fi doua variante: locațiile fixe unde deja există montate corturi speciale pentru evenimente sau luăm legătura cu o firmă specializată în închirieri de corturi cu care putem discuta detaliile, dar și alege locația.

Față de o nuntă la restaurant, unde trebuie să îți faci rezervare cu câteva luni, în unele cazuri chiar un an, iar locația este fixă și oferă un spațiu limitat de desfășurare, nunta la cort poate avea dimensiunile pe care mirii și le doresc, indiferent de locație.

O astfel de nuntă se poate organiza până și în propria curte, unde automat costurile vor fi mai mici, deoarece închirierea unui cort nu va costa la fel de mult ca și închirierea unei săli de evenimente. Astfel, oricine poate devenii prințesă într-un cadru autentic plin de poveste.

Când vine vorba despre costuri, trebuie să ținem cont și de pretențiile pe care le avem de la un astfel de eveniment. Dacă dorim ca fiecare aspect să fie impresionant, atunci trebuie să realizăm că va trebui să scoatem din buzunar o sumă mai consistentă. Un candy bar cu toate tipurile de prăjituri, o formație cu un nume foarte sonor, meniurile sofisticate și decorațiunile moderne pot avea un preț mai ridicat. Există și varianta mai low-cost, dar multe persoane își propun ca nunta să fie cel mai exclusivist eveniment din viața lor.

Nunta la cort este deosebită pentru că evenimentul are loc cât mai aproape de natură. Aceasta poate fi amplasat în locuri deosebite, iar petrecerea poate continua până la o oră târzie, dacă nu deranjăm persoanele care au locuința în apropiere.

Costurile suplimentare întâlnite la restaurant

Decizia finală va fi bazată pe dorințele îndrăgostiților. După ce s-a decis locul în care va avea loc marele eveniment, se poate începe prin a pune pe listă lucrurile necesare și costurile aferente. Pentru o nuntă la cort, mirii cu ajutorul familiei se pot ocupa personal de aranjarea meselor, a scaunelor și așa mai departe.

Să nu uităm nici de meniuri. O nuntă la un restaurant va impune un număr minim de meniuri ce trebuie plătite, chiar dacă numărul de invitați va fi mai mic decât cel al meniurilor. Asta înseamnă că unele restaurante vor obliga mirii să plătească 150 de meniuri, chiar dacă aceștia au 120 de invitați. În acest caz, va trebui calculat bugetul cu încă 30 de meniuri în plus, fapt ce este stipulat și în contract.

Dacă într-un final alegerea va fi o nuntă la cort, mirii se pot orienta după serviciile de catering, care nu vor avea nici o restricție de număr minim de meniuri. De multe ori va fi mult mai ieftin și mai ușor de ales preparatele dorite.

La fel va fi și cu băuturile. Unele restaurante nu acceptă să fie aduse băuturi din afara locației lor, față de o nuntă la cort unde poți decide singur cât va fi necesar și poți opta, mai ales pentru băuturi alcoolice, pentru cele făcute de către localnici, cum ar fi vinurile.

În funcție de locația aleasă, vom avea nevoie și de anumite accesorii ce ne vor ajuta. De exemplu, dacă marele eveniment va avea loc undeva la munte sau într-o poieniță, va fi nevoie și de generatoare de curent. Unele corturi vor veni automat cu podea, cu scaune, cu mese și așa mai departe, iar în prețul final sunt incluse toate detaliile, fără costuri surpriză.

Cheltuieli suplimentare ce pot apărea la un restaurant vor include: tarifele pentru personal, suplimentarea cantităților de băuturi din meniul inițial, asigurarea huselor și a decorațiunilor și lista poate continua.

Cel mai important lucru este să avem alături un bun organizator care ne poate îndruma și consilia în legătură cu dorințele noastre. Un astfel de profesionist va știi întotdeauna care sunt pașii de urmat și va face în așa fel încât nunta să nu sară din bugetul alocat.

Postați comentarii