Care sunt etapele procesului de achizitii carti?

Anticariatele desfasoara doua tipuri de activitati principale, dintre care una este mai putin cunoscuta. Cele doua activitati sunt cea de vanzare de carti vechi si cea de cumparare de carti, pe care tot mai multe anticariate au inceput sa o promoveze intens in mediul online.

In acest fel, informatia ca anticariatele se ocupa si cu achizitii de carti ajunge la un numar cat mai mare de persoane, astfel incat si numarul raspunsurilor pozitive sa fie unul mare.

Contrar parerilor generale, un astfel de proces de cumparare de carti este unul foarte simplu, mai ales din prisma clientilor anticariatelor, adica a vanzatorilor de carti. Principalele etape ale acestui proces sunt:

  • Promovarea intentiei anticariatelor in ceea ce priveste activitatea de achizitii carti

Modalitatea prin care anticariatele isi promoveaza activitatea de achizitii carti este reprezentata de anunturile online. Astfel ca foarte multi internauti pot intalni anunturi de genul „cumparam carti”, in timp ce navigheaza pe internet.

Achizitii de carti | Cumparam carti | CumparCarti.ro

cumparam carti

  • Contactarea anticariatelor de catre clienti

Cei care raspund afirmativ acestor anunturi sunt fie persoane care stiu cu exactitate despre ce este vorba si doresc sa isi vanda cartile, fie persoane curioase, care doresc sa afle mai multe informatii despre aceasta activitate si despre beneficiile pe care le ofera.

  • Stabilirea conditiilor de vanzare a cartilor

Daca cele doua parti – anticariatul si clientul sau, vanzator de carti – sunt de acord sa incheie o tranzactie, vor stabili impreuna data, ora si locul in care se va desfasura vanzarea. Un avantaj pe care il ofera anticariatul CumparCarti.ro este acela ca se deplaseaza pana la adresa vanzatorului pentru ridicarea cartilor.

  • Vanzarea propriu-zisa

La data stabilita, o echipa a anticariatului se va deplasa la adresa indicata de vanzator pentru a incheia tranzactia. Un anticar va evalua cartile propuse spre vanzare si va oferi un pret corect in schimbul lor. Daca vanzatorul este de acord, cartile vor fi platite cash, pe loc, si vor fi luate de echipa de anticari.

In concluzie, vanzarea de carti anticariatelor este un proces simplu si rapid, care nu implica nici un fel de efort din partea clientului vanzator de carti.

Postați comentarii