Cornier aluminiu – unealta profesioniștilor

Material de construcție de calitate – cornier aluminiu

cornier aluminiu

Un cornier aluminiu este o subcategorie a colțurilor clasice. Principala diferență a acestuia este că este fabricat dintr-o altă materie primă. În plus, datorită specificațiilor materiilor prime, anumite proprietăți ale materialului se vor modifica, la fel și utilizarea acestuia. Cu toate acestea, acest material face parte din categoria materialelor de construcție metalice care sunt adesea folosite de profesioniști.

Acest cornier aluminiu are multe proprietăți, dintre care multe sunt similare cu cele ale oțelului clasic. Printre acestea se numără și unghiul său: profilul unghiular din aluminiu este compus din două laturi de lățime egală sau inegală, care sunt perpendiculare una pe cealaltă și sunt dispuse la un unghi de 90 de grade. Dar spre deosebire de cele din oțel, cele din aluminiu sunt mai ușor de manevrat și transportat. De asemenea, din punct de vedere estetic aspectul său final este mai plăcut decât alte materiale.

Alegerea unui coltar din aluminiu este o decizie care trebuie sa raspunda nevoilor proiectului in care acesta va fi folosit.

Acest material este potrivit pentru proiecte structurale precum scări, garduri sau balustrade. De asemenea, poate face parte dintr-un sistem de cadru mai complex, cum ar fi diferite accesorii interne sau module electronice. În plus, proprietățile sale unice îl fac potrivit pentru construcția diferitelor țevi de irigare sau dispozitive pneumatice, și chiar și pentru construcția de uși sau pereți cortină. Desigur, utilitatea materialului nu se oprește aici, un cornier aluminiu poate fi folosit și în alte contexte în funcție de nevoile, imaginația și posibilitățile fiecărui producător. În ceea ce privește caracteristicile sale specifice, colțurile din aluminiu au:

  • Rezistent la coroziune datorită materiei prime – aluminiu.
  • Ușor de sudat și crește ductilitatea.
  • Prelucrabilitate excelentă la temperaturi scăzute, considerată semi-carbură, potrivită pentru piese complexe.

Ca si materialele clasice din aceeasi categorie, acest material este un material foarte bun pentru imbinarea diferitelor suprafete, forma sa il face potrivit pentru suprafete in unghi si poate fi usor combinat.

Postați comentarii