Cat de importanta este vizita la o clinica de endocrinologie din Bucuresti?

Mergand periodic la o clinica de endocrinologie din Bucuresti veti putea avea un control mai bun asupra sanatatii dumneavoastra. Endocrinologia reprezinta o ramura a medicinei care se ocupa cu sistemului endocrin, adica al glandelor endocrine si al hormonilor secretati de acestea.

clinica endocrinologie

Cele mai importante glande endocrine sunt glanda pituitara, hipofiza, pancreasul endocrin, tiroida, timusul, glandele suprarenale si gonadele. Hormonii pe care ii secreta joaca rolul de mesageri chimici care influenteaza numeroase functii si procese ale organismului. Acestia sunt implicati in functii precum mentinerea homeostaziei organismului, cresterea si dezvoltarea, reglarea metabolismului, a functiei de reproducere si asa mai departe.

Avand in vedere implicarea hormonilor in functionarea organismului, un sistem endocrin sanatos este indispensabil supravieturii. Pentru a identifica, a trata si a preveni orice fel de problema de sanatate ce ar putea afecta acest sistem, este recomandat sa mergeti in mod regulat la o clinica de endocrinologie din Bucuresti pentru realizarea unor controale profilactice.

Cand ar trebui sa mergem la o clinica de endocrinologie din Bucuresti?

Exista anumite simptome ce pot indica necesitatea unei vizite la o clinica de endocrinologie din Bucuresti. Cele mai comune sunt:

  • Insomnie, somnolenta diurna, oboseala;
  • Iritabilitate;
  • Toleranta redusa la frig;
  • Transpiratie in exces;
  • Tulburari cardiovasculare;
  • Modificari bruste ale masei corporale (ingrasare sau slabire);
  • Umflarea zonei anterioare a gatului;
  • Par si unghii uscate;
  • Tulburari ale ciclului menstrual etc.

Este important ca in cazul in care remarcati unul sau mai multe dintre aceste simptome sa va programati cat de curand la o consultatie intr-o clinica de endocrinologie din Bucuresti. Nu ignorati manifestarile si nu amanati vizita la medic, deoarece cu cat depistati cauza si incepeti tratamentul mai devreme, cu atat vor creste sansele de vindecare.

Mai mult decat atat, exista intotdeauna riscul de a suferi de o problema de sanatate ce nu prezinta semne evidente. Analizele realizate intr-o clinica de endocrinologie din Bucuresti sunt esentiale in acest sens, deoarece acestea reprezinta cea mai la indemana modalitate de depistare precoce a acestor afectiuni.

Cautati o clinica de endocrinologie in Bucuresti? Veniti la RomGerMed!

In cadrul Clinicii RomGerMed va puteti realiza analize medicale complete, beneficiind de cele mai bune servicii oferite de un personal medical foarte bine pregatit.

Postați comentarii