Câteva trucuri care pot reduce facturile la energie pana la 20%

Pentru a fi cald iarna, avem nevoie de o medie de 1000 de ron / lunar per gospodărie. Ca sa reducem acest cost trebuie să aplicăm câteva trucuri care ne vor ajuta să economisim, potrivit h0me.ro

Specialistii sfătuiește ca ramele ferestrelor sa fie bine sigilate, dar și modul de ventilație este important.

Oamenilor le place să aerisească cu geamul rabatat câteva ore. Dacă faci asta, vei pierde multă energie. Aerisirea adecvată este cu o fereastră larg deschisă de mai multe ori pe zi pentru o perioadă scurtă de timp – acest lucru este suficient pentru a reînnoi aerul din cameră.

Iar dacă perdeaua geamului acoperă caloriferele sau orice altceva, duce la pierderi de energie. Calferele ar trebui să fie libere sau perdeaua să fie deasupra lor, astfel încât să nu le acopere, iar caldura sa fie usor dispersata in camere.

Multi reamintesc că televizoarele, atunci când lucrează în modul „standby”, consumă și energie, iar acest lucru este complet lipsit de sens. Când este totul scump, este bine să includem toate astfel de dispozitive într-o singura priza, astfel încât să le putem opri cu toții cu un singur buton comun. Dar atentie, prea multe aparate intr-un circuit comun poate fi periculos. Luati legatura cu un electrican sa masoare consumul aparatelor care le puneti la comun pentru a nu face scurt circuit.

Potrivit specialistilor, dacă însumăm toate micile trucuri și le facem un obicei zilnic, atunci economiile pot ajunge pana la 20%.

De exemplu, frigiderul nu trebuie lipit de perete pentru a permite schimbul liber de aer. În caz contrar, dacă schimbătorul de căldură este atașat de perete, acesta nu va putea efectua schimbul de căldură și dispozitivul va consuma mai multă energie electrică – compresorul se va roti mai mult.

Pentru plitele aragazului trebuie sa folosim vase de marimea plitelor.

„Este o practică obișnuită ca oamenii să își seteze cazanele la maxim, apoi încălzesc apa la 90 de grade, iar acest lucru este complet inutil. Este suficient ca apa să fie încălzită la 50 de grade”.

Cu mașina de spălat putem economisi la temperatură, nu este nevoie să spălăm la temperatură maximă – majoritatea detergenților sunt potriviți pentru spălare la cele mai scăzute temperaturi posibile. La 90 de grade, se spală doar în hoteluri, unde ar trebui să fie mai multă igienă.

Postați comentarii