Ce fel de carti se pot vinde raspunzand unui anunt de genul „cumpar carti”?

Anticariatele au o activitate mai complexa decat se cunoaste. Din dorinta de a avea o colectie cat mai numeroasa, acestea si-au dezvoltat activitatea de achizitii carti, pe care o promoveaza prin intermediul unor anunturi de genul „cumpar carti vechi”.

Actiunea desfasurata de acestea nu se opreste insa aici, ci este mult mai elaborata. Odata primita o confirmare ca exista carti de vanzare, anticariatul este cel care se ocupa de intregul proces de vanzare-cumparare. Ulterior, cartile cumparate vor trece printr-o verificare amanuntita, pentru a se observa starea in care acestea se gasesc.

Ce tipuri de carti sunt cautate de anticariate?

Cum anticariatele au ca obiect de activitate cartile vechi, ceea ce se mentioneaza si in unele anunturi, acestea sunt si printre volumele preferate de anticariate, pentru a le cumpara, in vederea imbogatirii propriei colectii.

Cumpar carti de orice fel | Cumpar carti vechi | CumparCarti.ro

cumpar carti de orice fel

Totusi, pentru a atinge si un alt obiectiv al acestora – diversitatea domeniilor din care fac parte cartile – anticariatele accepta carti de toate tipurile. De aceea, unele anunturi pot suna si astfel: „cumpar carti de orice fel”.

Prin intermediul acestor anunturi se confirma faptul ca oamenii isi pot vinde cartile, indiferent care este anul de aparitie al acestora sau din ce domeniu fac parte, fiind acceptate chiar si carti in limbi straine, dictionare, cursuri in limbi straine, albume de arta.

Ce criterii trebuie sa indeplineasca volumele vandute prin anunturile „cumpar carti vechi”?

Ceea ce trebuie sa stie vanzatorii de carti este ca volumele pe care intentioneaza sa le vanda trebuie sa indeplineasca un singur criteriu, dar foarte important. Acesta se refera la starea in care cartile se afla si care trebuie sa fie una buna, fara deteriorari grave, pagini lipsa sau foi afectate de apa.

Cu toate ca la prima vedere, o carte pare a arata bine, anticariatul CumparCarti.ro va trece toate volumele prin procesul de verificare, iar in cazul celor cu mici defectiuni, acestea se vor remedia, pentru a facilita lecturarea.

Prin urmare, cartile vandute anticariatelor nu trebuie sa indeplineasca multe conditii, motiv pentru care aceasta se poate dovedi una dintre cele mai avantajoase modalitati de a scapa de cele neinteresante.

Postați comentarii