Ce fel de indemnizații poți calcula cu o aplicație de calcul salarial și administrare personal?

Softurile payroll sunt foarte complexe și contribuie la gestionarea digitală a sarcinilor din departamentul de salarizare. O aplicație calcul salariu are mai multe funcționalități decât cele de administrare personal și salarizare. Poate genera documente utile și rapoarte, iar unele te pot ajuta chiar și în gestionarea fișelor de pontaj. Și nu doar atât. În calculul salariilor, sunt incluse multe variabile care trebuie avute în vedere. Pe baza lor sunt presetate formulele de calcul. Însă, desigur, acestea sunt setate și conform normelor legale de calculare a salariilor și indemnizațiilor. Așadar, ce tip de calcule automatizează un soft payroll și ce indemnizații poate calcula?

  • Indemnizație concediu de odihnă

Un soft de administrare personal și salarizare calculează automat atât numărul de zile de concediu de odihnă, cât și indemnizația aferentă. Numărul de zile de concediu cuvenite într-o anumită perioadă de timp se calculează prin însumarea perioadei lucrate cu cea de concedii medicale, împărțit la perioada lucrătoare anuală înmulțite cu numărul de zile de concediu negociate în contract. Calculul indemnizației este mai amplu și se calculează în mai multe etape. Însă o aplicație calcul salariu efectuează rapid calculul, iar specialistului în payroll i se ușurează sarcina.

  • Indemnizație concedii medicale

Concediul medical include mai multe tipuri de calcule, în funcție de diagnostic. Astfel că realizarea calculului indemnizației depinde de categoria în care se încadrează. Unele concedii se decontează cu 100%, iar altele cu 85%, 80% sau chiar 75%. Odată introduse toate informațiile într-o aplicație calcul salarii, valoarea indemnizației se va calcula automat.

  • Indemnizație de concediu paternal

Chiar dacă indemnizația de concediu paternal este egală cu suma aferentă zilelor de lucru, o aplicație calcul salariu poate lua în calcul toate variabilele ce o compun, automatizând calculul. Acest tip de concediu se acordă taților. Desigur că există o serie de prevederi legale pe care un angajat trebuie să le respecte pentru a beneficia de acest tip de concediu.

  • Indemnizație de concediu risc maternal

Fiind 75% din baza de calcul, calculul indemnizației pentru concediu de risc maternal este destul de complex. Un soft pentru administrare personal și salarizare ia în vedere stagiu de cotizare, calculează baza de calcul, precum și numărul de zile de concediu medical, după care calculează procentul de 75%.

Un soft de administrare personal și salarizare mai poate calcula, de asemenea, și următoarele indemnizații:

  • Indemnizație de concediu prenatal
  • Indemnizație de concediu maternal
  • Indemnizație de concediu pentru creșterea copilului

Calculează salariile și indemnizațiile cu dp-Payroll

Un soft performant care te ajută să eficientizezi calculele salariale și indemnizațiile este dp-Payroll produs de compania UCMS by AROBS. Experiența de 25 de ani, alături de ADN-ul tehnic al companiei oferă utilizatorilor viteză de operare a datelor, ajutându-i să eficientizeze munca și să reducă timpul alocat sarcinilor manuale repetitive. Contactează-i pe specialiștii UCMS by AROBS la office@ucms.ro sau telefon 0720534424 și află mai multe detalii!

Postați comentarii